Поставиха Навални под строг режим, не може да се вижда със семейството си

1697
Поставиха Навални под строг режим, не може да се вижда със семейството си
Снимка: Getty

След като в средата на август руските затворнически власти пратиха най-влиятелния опозиционер Алексей Навални в карцер за три дни, те са го вкарали в наказателна килия за още 15 дни веднага след излизането му.

„Ударих джакпота, сложиха ми етикет „траен нарушител““, написа на 7 септември ръководителят на Фонда за борба с корупцията в Twitter.

Мащабно разследване: Шойгу и компания са откраднали 80% от парите за войната в Украйна

Високопоставени служители с недвижими имоти в чужбина и баснословни доходи, които не са декларирани, са обект на ново разследване от ек...

Това означава, че сега е поставен под строг режим в затвора тип колония ИК-6 в село Мелехово, Владимирска област (на 250 км източно от Москва).

Миналия месец Навални писа в Twitter чрез адвокатите, които поддържат акаунта му, че е бил вкаран в карцера като отмъщение за създаването на затворнически профсъюз. Формалната причина, която властите обявиха, беше, че опозиционерът редовно разкопчавал горното копче на униформата си, докато работи в индустриалната зона.

Сега причината е продължителният призив на Алексей Навални за санкции срещу руския елит, който остава на страната на Владимир Путин. Друг мотив е създаденото от екипа на опозиционера „умно гласуване“ – координационна мрежа, която да отнеме от гласовете на управляващата партия „Единна Русия“.

„Чудя се дали тези условия ще се доближават до онези на Ханибал Лектър, или пък на Магнито от X-Mен“, пише Навални. „Надявам се, че нашият цар е крещял: "Нека да изгние, нека да изгние!" и е хвърлял предмети по придворните си“, добавя той, визирайки президента Путин.

Навални създава Международна антикорупционна фондация под надслов "Заедно срещу Путин"

Арестуваният руски опозиционер Алексей Навални и сътрудниците му от Фондация за борба с корупцията (ФБК) създават нова Международна ант...

„Между другото, трябва да се възхищавате на дребнавостта на тези мошеници. Жена ми и родителите ми чакаха да ме посетят в продължение на четири месеца, а сега краят на този период наближава и ме преместват при строги условия, при които свижданията са разрешени само на всеки 6 месеца. Голям късмет за мен“, гласи съобщението му.

„Е, предполагам, че звездният ми кораб е бил нападнат от някакви гадни чудовища. Той е повреден и за да оцелея, трябва да се преместя в едно малко отделение, където ще има по-малко храна и повече студ, но и повече време за мислене. Може би ще ми хрумне нещо интересно“, пише още Навални.

Той добавя, че само двама политически затворници в Путинова Русия са били обявени за „трайни нарушители“. Алексей Навални е вторият, а първият е брат му Олег. „Какво семейство само“, заключава иронично опозиционерът.

Най-големият критик на Путин, който беше арестуван в началото на 2021 г. в Москва след завръщането си от Берлин, където се лекуваше след отравяне с веществото новичок, излежава присъда от 11,5 г. Тя е вследствие на обвинението на руските власти за нарушаване на стара условна присъда, измама с дарения за Фонда за борба с корупцията и обида към съда. Според него това е просто повод за прекършване на политическите му амбиции.

Първо той получи присъда от 2,5 г. заради старото дело „Ив Роше“, а после още 9 г. по другите обвинения. Опозиционерът излежаваше първата присъда в ИК-2 във Владимирска област, но после беше преместен в затвора със строг режим ИК-6 в село Мелехово – пак в същата област.

Ново мащабно разследване показа скритото богатство на Путин

Дворци, яхти, вили и лозя, за които се твърди, че са притежание на Владимир Путин, но по документи са собственост на негови приятели и ...

ОЩЕ: Путин призна, че "съзнателно" е започнал военните действия в Донбас (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

До дъно! Британски пасажери изпиват целия алкохол на самолета за Турция

Венеция въвежда еднодневни билети

Град почти колкото Пловдив иска от Путин обезщетения за наводнение

Зимна буря удари Италия

Рекордьори отново: Русия "изпусна" ракета Х-59 в Белгородска област

Водещ на BBC напусна след скандал с еротични снимки с тийнейджър

Ракети ATACMS и Storm Shadow: САЩ и Великобритания готвят много оръжия за Украйна

"За да спре Кремъл": Естония повишава разходите си за отбрана

Риши Сунак ще обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Зеленски: Със САЩ вече работим по споразумение в сферата на сигурността (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа