Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сорос: На 8 юни започва кампания за втори референдум за Brexit

30 май 2018, 10:11 часа • 1758 прочитания

Привърженици на евроинтеграцията във Великобритания от движението Best for Britain (Най-доброто за Великобритания) започват на 8 юни кампания за провеждане на втори референдум по въпроса за излизането на страната от ЕС. Това беше съобщено от американския милиардер Джордж Сорос, информира в. „Индипендънт“.

„Brexit е извънредно разрушителен процес, който е вреден и за двете страни. Разводът [на Лондон с Брюксел] ще бъде продължителен. Ще трае поне пет години, а такъв срок е цяла вечност в политиката, особено в такива революционни времена като днешните.“

Според Сорос перспективата за продължителен „развод“ на Лондон с Брюксел ще помогне на британците да се убедят, че членството в общността отговаря на техните интереси. Според „Индипендънт“ на 8 юни от BFB ще публикуват на 8 юни свой манифест с програмата си.

„В крайна сметка на британците ще им се наложи да решат какво искат. И ще бъде по-добре ако те направят това възможно най-бързо. Това е целта на движението Best for Britain, което поддържам“, каза още Сорос, цитиран от БГНЕС.

Има информации, че милиардерът е подкрепил движението със 700 000 долара за неговата дейност.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес