Стрелба и пожар: Загинали и ранени в най-известната концертна зала в Москва (ВИДЕО)

16153
Стрелба и пожар: Загинали и ранени в най-известната концертна зала в Москва (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн Телеграм/112

Може би най-известната концертна зала в Подмосковието "Крокус Сити Хол" стана арена на масова стрелба. Това съобщават един куп руски телеграм канали, вече излизат и много видеа от случилото се.

Първоначалната информация - поне един мъж е открил огън с автоматично оръжие. Станало е по време на концерт на група "Пикник" - музикантите още не са били излезли на сцената, когато е започнало всичко. Впоследствие обаче се появиха страшни видеа - въоръжени с автоматично оръжие мъже разстрелват хора. Виждат се поне двама стрелци - Actualno.com не публикува кадрите, тъй като съдържат сцени на изключително насилие. Според репортер на РИА Новости, който е на мястото на събитието, става въпрос за поне трима нападатели, имали са и гранати. Появява се обаче информация за повече стрелци - четирима, дори петима. Прокремълският телеграм канал Mash съобщава, че стрелба е почнала едновременно във фоайето на залата и в самата зала. Има и предварителни данни, че в залата все още има над 100 души.

Още: Взривове и пожар в жилищен комплекс край Москва (ВИДЕО)

Със сигурност има убити - вече се появи информация за поне 12 загинали, на прокремълския телеграм канал Baza, който твърди, че има много ранени. Друг руски телеграм канал в лицето на "112" съобщава за над 10 убити и над 50 ранени, по данни на свои източници. Музикантите от "Пикник" не са сред жертвите: Десетки убити при кървавата терористична атака в Москва: Какво е известно (ВИДЕА).

На записите, публикувани от телеграм каналите, хора бягат от сградата - един от видеозаписите показва разстрели изглежда на един от входовете. Появяват се и много видеа, на които се вижда и чува стрелбата.

Вече има съобщения плюс видеокадри, че в залата е избухнал и пожар - не е ясна каква е причината, дали не е заради използвано взривно вещество.

В Русия задържаха ученик за предполагаема подготовка на масова стрелба в училище

Има твърдения и, че заради избухналите пламъци покривът на залата е почнал да се руши и пропада. Опозиционният руски телеграм канал SOTA публикува информация, че пожарникари са дошли на място, но не почват работа, защото чакат специалните части първо да действат. "112" пък съобщава, че хеликоптери са се отправили да гасят пламъците:

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че отменя всички масови мероприятия в руската столица, предвидени за този уикенд.

Тероризъм или нещо друго?

Припомняме, че на 8 март САЩ и Великобритания предупредиха за терористична опасност в руската столица. Часове по-рано това направи и Германия. Съобщенията тогава предизвикаха изплуване на спомените как издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин дойде на власт в Русия преди 24 години - след кървави атентати, които бяха използвани от него за тотално обединение на руското общество за Втората война в Чечения: САЩ и Великобритания предупреждават за възможни терористични атаки в Москва

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия напредва: Къде ще е следващият голям удар на фронта? (ВИДЕО)

Какви западни оръжия има и ще има Украйна? (ВИДЕО)

Колеж в Русия затвори, защото не иска да лъже за войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.04 - Подготвя ли Киев атака по Кримския мост?

Огън и унищожение: Украйна се похвали с 2 успешни операции срещу Русия (ВИДЕО)

Стотици хиляди в Грузия пак излязоха срещу "руския закон" за чуждите агенти (ВИДЕО)

Г-7 се събира за стратегически разговори в Италия

Руснак е задържан за жестоко убийство с нож на двама украински военни в Германия: Били са на лечение

Боец от "Азов": Няма желаещи да воюват, хората бягат като плъхове и предпочитат да се удавят в Тиса (ВИДЕО)

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа