Тереза Мей: Това беше единствената възможна сделка за Brexit

2594
Тереза Мей: Това беше единствената възможна сделка за Brexit
Снимка: Gettyimages.com

Британският премиер Треза Мей заяви, че споразумението за Brexit, подписано от всички европейски лидери на извънредната среща на върха в Брюксел, е „единственото възможно“. Това съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

На пресконференция след форума тя призова британските депутати и гражданите на Великобритания да подкрепят сделката. „Ако хората си мислят, че има някаква друга възможност за преговори – грешат. Това е сделката, която бе поставена на масата, това е възможно най-добрата сделка, това е единствената възможна сделка“, категорична бе Тереза Мей.

Засега Тереза Мей успешно парира опасността от вот на недоверие

26 от необходими 48 депутати от Консервативната партия за вот на недоверие - това е равносметката за британския премиер Тереза Мей, коя...

Британският премиер отбеляза, че Лондон ще „продължи да поддържа близки отношения с европейските си партньори“. „Имаше хора, които поставяха под съмнение сключването на споразумението. Категорична съм, че отхвърлям това мрачно настроение на отчаяние. Не съм натъжена, че напускаме ЕС. Но виждам, че има европейски лидери и британски граждани, които изпитват това чувство“, заяви Мей. „Аз обаче съм изпълнена с оптимизъм за следващия етап от бъдещето на Великобритания“, подчерта Мей.

Британският министър-председател заяви, че днешната среща на върха отбелязва не просто кулминацията на преговорите с ЕС, но е и началото на „решаващ национален дебат“. „Британските депутати ще гласуват по сделката преди Коледа“, припомни още Тереза Мей.

Тя подчерта, че Brexit ще позволи на Обединеното кралство да създаде „имиграционна система, базирана на това не от къде идват хората, а какви умения и таланти имат“. По думите ѝ това ще сложи край на огромните годишни плащания, които Лондон прави към ЕС. „Brexit ще сложи край на юрисдикцията на Европейския съд на територията на Великобритания“.

Британският премиер категорично обяви, че след сделката за Brexit Лондон ще напусне Съвета по селско стопанство и рибарство на ЕС. „Обединеното кралство отново ще бъде независима морска държава, която ще има суверенен контрол върху водите си“, подчерта тя.

Лидерите на ЕС одобриха споразумението с Лондон за Brexit

Лидерите на 27-те държави членки на Европейския съюз одобриха условията на историческото споразумение с Великобритания на специална сре...

На журналистически въпрос дали все пак има някой във Великобритания и ЕС, който да е доволен от сделката, Мей заяви, че тя е „добра за всички в Обединеното кралство и защитава работните места и живота на хората, живеещи в него“.

„Не трябва да се допуска провеждането на нов референдум“, подчерта Мей и допълни: „Британските граждани ще очакват парламентът да гласува по сделката. Повечето хора в Обединеното кралство искат сделката да бъде сключена, искат да се фокусираме върху решаването на ежедневните им проблеми“.

На въпрос на испански журналист, касаещ Гибралтар - ябълка на раздора между Мадрид и Лондон - която можеше да се превърне в основна пречка за подписването на споразумението, Мей отговори: „Статутът на Гибралтар няма да се промени. При бъдещите преговори – ще преговаряме за цялото британско семейство, включително Гибралтар“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа