X
 
 

Вишеградската четворка направи забележка на Франция заради ЕС

1588 0
Вишеградската четворка направи забележка на Франция заради ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver
Външните министри на държавите от Вишеградската четворка, състояща се от Полша, Словакия, Унгария и Чехия, поставиха под въпрос "протекционистката" политика на Франция, предаде БГНЕС.

"Между нашите страни и Франция има малки различия по отношение на бъдещето на Европейския съюз", заяви полският външен министър Яцек Чапутович на пресконференция в Братислава.

Die Tageszeitung: Новият Път на коприната трябва да отвори очите на ЕС

Оправдана ли е критиката на европейците за новия китайски Път на коприната? Или вълнението е толкова голямо, защото те са проспали случ...

"За нас конкурентоспособността е от решаващо значение," каза той пред дипломати на четирите държави и Франция.

"Икономическият растеж допринася за нарастващата роля на Европейския съюз в света. Докато някои идеи в картината, представена от Франция, която трябва да защити гражданите или предвидените там протекционистични мерки, са пагубни за ЕС като такъв."

В отговор на това френският външен министър Льо Дриан заяви, че не смята, че конкуренцията и защитата на гражданите са "несъвместими".

Групата на "Вишеградската четворка" се обяви против плановете да се разреши на Великобритания да "спре спешно" социалните помощи за работниците мигранти от ЕС в рамките на Brexit.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители