Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гарет Саутгейт изненада англичаните: Ако не спечелим Евро 2024, си тръгвам

11 юни 2024, 17:07 часа • 600 прочитания

Гарет Саутгейт, който е начело на английския национален отбор от 2016 година, обяви, че ако Англия не стигне до триумф на Евро 2024, ще напусне поста си. В изявление пред Bild той сподели: "Ако не спечелим, вероятно вече няма да съм тук. Това може да е последният ми шанс."

Саутгейт напуска Англия, ако не спечели Евро 2024

"Мисля, че около половината от националните треньори си тръгват след даден турнир - това е естеството на международния футбол. Аз съм тук вече почти осем години и сме били близо до това.", заяви още селекционерът на Англия.

По време на 8-годишния си престой начело на "Трите лъва" Саутгейт така и не успя да донесе трофей на Острова. Англичаните бяха най-близо до триумф на миналото европейско първенство, когато загубиха финала срещу селекцията на Италия. Изглежда Евро 2024 е последният шанс за Саутгейт да увенчае с титла този талантлив отбор на Англия.

Гарет Саутгейт

"Знам, че не можеш да продължаваш да стоиш пред публиката и да казваш: „Имайте търпение още малко“, защото в един момент хората ще загубят вяра в посланието ти. Ако искаме да бъдем велик отбор, а аз треньор от най-висока класа, трябва да постигаме резултати във важните моменти", добави още Саутгейт.

Под ръководството на Гарет Саутгейт англичаните постигнаха 58 победи в 83 мача до момента. Следващата цел пред тях е европейската титла, като борбата на Англия към големия финал минава през група C с отборите на Сърбия, Дания и Словения. "Трите лъва" откриват кампанията си срещу сърбите на 16 юни от 22:00 часа. 

ОЩЕ: Без повече извинения: Англия очаква първа европейска титла във футбола!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес