Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без повече извинения: Англия очаква първа европейска титла във футбола!

11 юни 2024, 13:00 часа • 568 прочитания

Времето за оправдания на Англия изтече! Националният отбор по футбол на страната влиза в Евро 2024 с очаквания за спечелване на първи трофей от 1966-а година. Всеки сценарий, различен от този Хари Кейн да държи купата на 14-ти юли, ще бъде считан от феновете на английския футбол като провал.

Англия атакува първа европейска титла в историята

Капитанът на отбора - 30-годишният Кейн, ще води „трите лъва“ след зашеметяващия му първи сезон за Байерн Мюнхен, където, въпреки че не спечели трофей, счупи доста голови рекорди.

Хари Кейн

Полузащитникът Джуд Белингам също имаше впечатляващ първи сезон в Реал Мадрид. 20-годишният англичанин бързо се превърна в лидер на тима, който грабна титлата в Ла Лига и стигна до финала на Шампионска лига, където победи опонента си Борусия Дортмунд с 2:0.

Атакуващият халф на Манчестър Сити Фил Фодън успя да доведе играта си до ново ниво през този сезон, както направиха и играчите на Арсенал Букайо Сака и Деклан Райс. Оли Уоткинс пък се очертава като нападател, способен да „снеме“ част от товара на Хари Кейн.

Англия помни болезненото футболно минало

Въпреки че е все още млад, английският отбор познава както болката от загубата, така и радостта от победата. Англичаните не са забравили поражението, което им нанесе Италия във финала на Евро 2020, а също и това от Франция в четвъртфиналите на Световното първенство в Катар през 2022-ра година.

Гари Саутгейт, който ръководи отбора от 2016-та година, без съмнение е повишил стандарта на "трите лъва" на терена, а и извън него. Някои английски фенове обаче остават критични към подхода му, като го обвиняват, че не е успял да разгърне пълния потенциал на тима. Продължаването на договора му обаче се оказва несигурно, защото има спекулации, че от есента ще замени Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира, че миналите загуби на англичаните само са ги подготвяли за голямата победа и допълва: „Те наистина са много добри. Не е само защото имат добри нападатели, всички играчи знаят перфектно какво трябва да правят“.

Англичаните имат да свършат лека работа в групата им, която включва Сърбия, Словения и Дания. Но ключът ще бъде способността на Саутгейт да използва правилно „инструментите“, с които разполага в напредването на турнира.

ОЩЕ: 7 дни до ЕВРО 2024: Време за прогнози! Кой ще стане шампион на Европа?! (ВИДЕО)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес