Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха Дани Алвеш на 4,5 години затвор, бившият защитник плаща и 150 хиляди евро

22 февруари 2024, 14:21 часа • 3935 прочитания

Бившият защитник на Барселона и националния отбор на Бразилия Дани Алвеш получи присъда от 4,5 години затвор за изнасилване. Това реши днес съдът в каталунската столица. Както е известно, бразилецът бе обвинен в изнасилване на 23-годишна жена. Инцидентът е станал на 30 декември 2022-ра.

Максималното наказание е 12 години затвор

Съдът в Барселона призна Алвеш за виновен и постанови, че той трябва да бъде лишен от свобода за срок от 4 години и 6 месеца. Това е доста по-малко от максималното предвидено от закона наказание за подобно деяние – 12 години зад решетките. Алвеш и адвокатите му ще имат право да обжалват присъдата. До момента бразилецът прекара 13 месеца в ареста в Барселона.

Какво друго реши съдът?

Освен това Дани Алвеш ще трябва да плати на жертвата компенсация в размер на 150 хиляди евро. Той също така няма право да комуникира с нея за срок от 9,5 години. Забранено му и да доближава дома и работното място на пострадалата на по-малко от 1000 метра. Съдът също така реши, че пет години след излизането му от затвора той ще бъде под специално наблюдение.

Преди време се появиха информации, че арестанти тормозят Дани Алвеш.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес