15 доброволчески инициативи бяха наградени в Асеновград

3677
15 доброволчески инициативи бяха наградени в Асеновград

„Доброволецът е специален човек – той прави добро не защото трябва, а защото иска!“ С тези думи Величка Стойчева – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Асеновград - започна връчването на призовете за доброволчество. Точно 15 доброволни инициативи, реализирани през 2016 г. от асеновградчани, бяха наградени на специална церемония в Градската библиотека в града. Конкурсът е традиционен и се провежда по повод Световния ден на доброволеца.

Трите големи приза за доброволчество „Донка Пашкова“ бяха връчени на различни организации, осъществили добри дела. Инициативен комитет от Асеновград с председател Кръстьо Момчилов получи приз „Донка Пашкова“ за построяването на храм „Свети Георги“ в село Загражден, община Баните. С титлата бе отличен и асеновградският самодеен театър „Театрална работилница за мечти“. След дълго време на застой, самодейците от града възстановиха и утвърдиха традицията, като представиха пред асеновградчани четири нови постановки в рамките на една година. Сдружение „Устремени“ също получи приз „Донка Пашкова“ за множеството доброволчески акции в областта на екологията, културата и туризма.

4 000 подписа срещу митрополит Николай, вече месец отговор от Синода няма

Подписката срещу поведението и действията на митрополит Николай вече е внесена пред Светия Синод, съобщиха инициаторите на инициативата...

Освен трите големи награди, за своте добри дела бяха възнаградени още 12 инициативи.

„Моето сърце е съпричастно“ бе организирана от Асоциацията на студентите медици в Пловдив. Чрез благотворителен маратон те събраха средства за осигуряване на учител за спортни дейности и физически занимания за децата и младежите с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. Асеновградският Клуб за танцово изкуство „Везеница“ получи награда своята инициатива „Подобряване на екологичната среда“. Танцьорите почистиха парка на улица „Цар Освободител“ в Асеновград и засадиха широколистни дървета край манастир „Света Неделя“.

Млади асеновградчани, членове на Български младежки червен кръст получиха награда за организираното от тях „Детско полицейско управление“. Те учат деца на безопасно поведение на пътя. Награден за добротата си бе психотерапевтът Стоичко Миличин. Пловдивчанинът получи своето признание за това, че събра над 670 лева при представянето на книгата си „Огледало без рамки“, средствата от което дари на децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград за осигуряване на „По-топла Коледа“. Награда за своята кауза, отново в подкрепа на настанените в Центъра, получиха и доброволците от Форум на „Тоше Проески“ в града.

Учениците от 10-Б клас на ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград бяха възнаградени за своята акция „Заедно за Синан“, в която събираха средства за страдащият от онкологично заболяване свой съученик. „Стопли Коледата! Зарадвай дете“ е гражданска инициатива, която също бе наградена. За поредна година асеновградчани набират пари, дрехи, обувки и играчки, които ще бъдат дарени на децата от Комплекса за социални услуги „Гергана“ в село Нареченски бани. Награда за добрина получиха Таня и Веселин Въткови, които възстановиха параклиса „Свети Атанасий“ в село Новаково.

Разкриват допълнителни легла в асеновградската болница

Между пет и 10 допълнителни легла по отделения ще бъдат разкрити до края на настоящата година в МБАЛ-Асеновград. Информацията оповести ...

Награден на официалната церемония бе и отец Щерю Аргиров за „Съхраняване и популяризиране на духовното наследство в региона“. За това, че са подпомогнали параклисите „Свети Димитър“ в село Югово и „Света Богородица“ в Мулдава бяха наградени асеновградчаните Дойка и Кръстю Апостолови и Стоянка Караджункова. „Рицар на добрата воля“ стана Христо Коватлиев, който проведе доброволно обучение на младежи за работа със съвременни информационни технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини