Асенoвград помага на свои съграждани в беда

2495
Асенoвград помага на свои съграждани в беда
Снимка: БГНЕС

Асенoвград се обедини отново в помощ на свои съграждани в нужда. Малко над 6 000 лева, от необходимите 32 000 долара, събраха граждани и Община в помощ на Лизавета Иванова само в рамките на месец.

Средствата от SMS-и и постъпилите от дарителски акции на този етап са общо близо 3 300 лева. На редовното си заседание през този месец Общински съвет-Асеновград също се включи в благородната кауза и гласува 3 000 лева в помощ за лечението на асеновградчанката.

Припомняме, че 33-годишното момиче страда от Множествена склероза. Шанс за здраве и по-добър живот на Лиза дава болница в Турция. Терапията трябва да бъде извършена чрез вливане на стволови клетки.

Целта е да се направят общо четири вливки, за да може болестта да премине в ремисия. „Към момента няма подобрение във физическото състояние на Лизавета. Но тя вижда, че има отзвук от кампанията и духът й се приповдигна, което е много важно за нея.“, сподели за Actualno.com майката на момичето – Вероника.

Основната цел сега е да се съберат поне половината средства, за да се постави начало на вливките, които протичат на периодични интервали през около месец. На различни места в Асеновград са поставени кутии. Всеки, който има възможност и желание да помогне, би могъл да се свърже с Вероника Иванова – в страницата й във Фейсбук.

Автобусите в Асенoвград вече са с нови маршрути

Предвид продължаващата работа на улица „Княз Борис I“, в Асеновград бе извършена нова корекция в движението на градските ав...

В заключение с вълнение и благодарност разтревожената майка сподели, че е щастлива от факта, колко много хора са откликнали в кампанията и с изпращане на SMS-и, и с директни дарения, и с преводи по сметката на 33-годишното момиче.

Обединена Българска Банка

BG 84 UBBS 80021060713340

Титуляр: Лизавета Иванова Иванова

Дарителски SMS с текст на латиница: DMS LIZA на номер 17 777

Отварят околовръстното на Асенoвград до седмица

Околовръстният път, покрай който ще бъде позиционирана пречиствателната станция, ще бъде отворен за движение в рамките на този месец. П...

Pay-Pal: lizavetaivanova@abv.bg

Асенoвградчани и Община Асенoвград се обединиха и около още една благотворителна кауза – в помощ на Ценко Симеонов, чиято къща бе изпепелена до основи от пожар преди дни. За малко повече от седмица, с общи усилия, десетки граждани успяха да набавят вещите от първа необходимост за пострадалото семейство. Община Асенoвград, от своя страна, отдели средства в рамер на 2 000 лева за да подпомогне Ценко Симеонов.

В помощ на мъжа, майка му и племенника му са дарени посуда, покъщнина, дрехи, хавлии, одеала, компютър. Дрехите, които просто не са били по мярка, и вещите, ненужни за момента, са оставени в църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Асеновград и от тях могат да се възползват други нуждаещи се асеновградчани.

Събрана е и немалка сума пари от благодетели. Дарители са предложили дори и обзавеждане. На този етап се изчаква настаняване на семейството в резервно жилище от общинския фонд. Основното почистване на останките от жилището вече е започнало, като се изчаква да спрат дъждовете от последните дни, за да може дейностите да продължат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини