Десетокласничка от МГ „Д-р Петър Берон” получи отличие за добри дела

7814
Десетокласничка от МГ „Д-р Петър Берон” получи отличие за добри дела

Десетокласничка от МГ „Д-р Петър Берон” Мартина Иванова беше отличена за добри дела от сдружение „Възход за Варна”. Преди една година неправителствената организация отправи послание към варненци: "Верния избор правим със сърцето. Стани добротворец!".

Целта беше повече млади хора да бъдат привлечени в добри дела за Варна. Днес, в навечерието на 24 май, с гордост можем да отличим един от най-упоритите ни и сърцати доброволци. Всяка седмица в продължение на три месеца Мартина Иванова отделяше повече от час от свободното си време, за да обяснява задачите по математика на едно непознато дете в нужда. Правеше го с търпение, с разбиране и най-вече с желание, без да очаква нищо насреща. И резултатите не закъсняха. Затова Мартина заслужава нещо повече от „Благодаря!”. Постъпката й трябва да стигне до повече хора. И ако доброто наистина е заразно, този „вирус” да бъде разпространяван.

Ученици от Силистра събраха 25 хил. долара за училища в Гана, Лаос или Гватемала

Учениците от 10 "а“ клас на езиковата гимназия "Пейо Яворов“ в Силистра успяха да съберат 25 хил. долара за 25 дни, коит...

Съучениците A разбраха какво е сторила по големия букет цветя, благодарственото писмо и ваучерите за покупка на книги, които председателят на сдружение „Възход за Варна” Чавдар Трифонов и „ученикът” на Мартина – Никола, й връчиха пред всички.

А шестокласникът Никола Димов, който до преди време навеждаше глава, попитан за успеха му по математика, вече се осмелява да мечтае за Математическата гимназия. Влюбен е в кабинета по химия от новия Център по природни науки в МГ „Д-р Петър Берон” и насърчен лично от директор Павлин Петков, който показа на него и на председателя на „Възход за Варна” новата база.

 

 

Празникът на розата в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО?

Празникът на розата в Казанлък да се включи в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, предлага генералният директор на организаци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини