Елха на доброто ще помогне на децата в риск

1149
Елха на доброто ще помогне на децата в риск
Снимка: Община Бургас

И тази Коледа елхата в Областна администрация Бургас ще бъде не просто украса, а символ на добротата, грижата и съпричастността. Всички желаещи да зарадват деца в риск, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца (OКМД), могат да го направят от 01 до 20 декември, оставайки дарения под коледното дръвче във фоайето на Областна администрация Бургас. Ще бъдат събирани нови дрехи, обувки, храни, играчки и лакомства, които в навечерието на празниците да зарадват нуждаещите се, съобщиха от областната управа.

През 2017 г. институциите – членове на ОКМД са работили на терен по 24 случаи за превенция на изоставянето, 2 случая на деца, които са реинтегрирани в биологичните си семейства и по 1 - на дете, настанено в приемно семейство. Възрастта им е от 0 до 16 години.

Дядо Коледа ще приема писмата с желания на децата от във Велико Търново

Дядо Коледа ще приема писмата с желания на децата от града от 1 декември. Традиционната му къщичка ще е част от Коледния базар на Общин...

В благородната инициатива през 2016 г. се включиха редица организации, фирми, граждани и служители на администрацията, сред които женско сдружение „Самосъзнание“, Зонта клуб Бургас“, детска градина „Слънце“. С тяхна помощ за по-малко от двадесет дни бяха събрани над 50 празнични пакета, които подпомогнаха 10 семейства.

"Дейността на Областния координационен механизъм се изразява в оказване на институционална подкрепа за проблемни, социално слаби семейства от област Бургас – предоставяне на техника, мебели, хранителни продукти, дрехи, осигуряване на медицинска помощ, а често и в осигуряване на работа и подпомагане в търсене на жилище. Целта ни е децата да останат в семействата си и да предотвратим изоставянето им. Вярвам, че и тази година в кампанията „Елха на доброто” ще се включат много хора с добри сърца, които ще направят по-светли и радостни предстоящите празници за децата в риск", каза заместник областният управител и ръководител на ОДКМ – проф. Севдалина Турманова.

Всеки, който желае може да се включи в благотворителната инициатива, дарявайки според възможностите си. За по-лесно разпределение на подаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден от 01.12.2017 до 20.12.2016 година в часовия интервал от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини