Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

11068
Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Европейска седмица на кинологията започва в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Тя продължава до 15 юли. „Басенджи”, единственото в света „нелаещо куче”, ши-тцу от Латвия, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско лудогорско гонче и български барак, са участниците в Киноложката изложба, която започва в Бургас.

Шестото поредно издание на форума ще се проведе на територията на къмпинг „Крайморие“ в едноименния бургаски квартал, с начален час на изложбите 17.00 часа. Тази година участниците ще са от над 12 страни и за първи път ще се проведе специализирана изложба за американски питбул-териер, в която ще вземат участие кучета от 4 държави. И тази година жителите и гостите на града ще могат да наблюдават европейски шампионат по аджилити (спорт с кучета, при който за минимално време се преодолява сложно трасе с препятствия) и спортни състезания по обидиънс – дисциплина, при която за изпълнение на различни упражнения се търси изключително послушание на кучето.

"Мустанг Кабриолет" и автентичен "Буик" на ретропарад в Бургас

Над 100 ретро машини от цялата страна участват в шестия Парад на класически автомобили и мотоциклети, който за първи път се провежда пр...

В конкурсната програма на екстериорните изложби ще участват расови кучета от различни породи, допълнително разделени в класове според възрастта си. Домашните любимци ще се оценяват от квалифицирани съдии от Чили, Испания, Германия, Полша Украйна, Молдова, Латвия, Беларус и България. За първи път „Европейският шампионат”, включен в програмата на изложбите е с ранг на кръг от „Световна купа 2013”.

Инициативата се осъществява от Община Бургас, съвместно със Световен Киноложки Алианс и Български Републикански Киноложки Съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини