X
 
 

Наши ученици завоюваха един златен и два сребърни медала от международната олимпиада по информатика

10216 0
Наши ученици завоюваха един златен и два сребърни медала от международната олимпиада по информатика
Снимка: Getty Images/Guliver
Български ученици спечелиха един златен и два сребърни медали на XXVII международна олимпиада по информатика, която се проведе в град Алмати, Казахстан, в периода 26 - 31 юли 2015 г., съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Златен медал спечели Христо Венев от XI клас на Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски", който за трети път печели златен медал на международната олимпиада и е бил удостоен с отличието в три поредни години (2013, 2014 и 2015 г.), след като стартира международното си участие със сребърен медал през 2012 г.

7 медала за България от Международна олимпиада по математическа лингвистика

С впечатляващи резултати за българския национален отбор по лингвистика приключи 13-тата Международна олимпиада, която се проведе в Благ...

Сребърни медали завоюваха Даниел Атанасов от XI клас на СМГ и Енчо Мишинев от X клас на Математическа гимназия "Атанас Радев" в Ямбол. В олимпиадата участва и Кристиян Цъклев от XII клас на СМГ.

Ръководители на отбора са членовете на националната комисия по информатика гл. ас. Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Младен Манев от Технически университет - Габрово.

Отборът ще пристигне на 2 август 2015 г. (неделя) в 12.50 ч. на летище София, Терминал 2, с полет през Франкфурт.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално