Шест болници ще бъдат оборудвани с последно поколение апаратура

24281
Шест болници ще бъдат оборудвани с последно поколение апаратура

С последно поколение апаратура и техника и добри специалисти, практикували и в чужбина ще разполагат шест болници в страната. Те ще бъдат разпределени в основните икономически района за планиране, в които ще се обединят сегашните 28 области, според изискванията на ЕС за административното и териториалното разделяне на страната. Това предвижда проектът за Концепция за преструктуриране на болничната помощ, който е публикуван на сайта на МЗ.

По една високотехнологична болница ще има районите Северозападен, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Няма да се изграждат нови лечебни заведения, а по едно от най-добре работещите и с отлично подготвени лекари спрямо останалите в регионите ще бъде определено за суперболница.

Спешните приемни отделения на високотехнологичните болници ще трябва да имат своя реанимация и легла за болни за хоспитализиране от 6 до 24 часа, собствени лаборатории, образна диагностика и операционни за еднодневна хирургия и инвазивна кардиология. Спешните приемни отделения задължително трябва да разполагат с прецизен компютърен томограф и високочестотен скенер.

Персоналът в тях ще е на щат, а не от дежурни лекари и медсестри, които както сега да се въртят от отделенията по график. На болниците ще бъде доставена медицинска техника последно поколение за 100 млн. лв., като средствата ще бъдат осигурени по ОП „Регионално развитие". Високотехнологичните лечебни заведения занапред, дори да не са университетски болници, ще могат да провеждат практики на студенти и да поемат специализанти

 

 

 

Болница „Света Екатерина” ще прави безплатни медицински кардиологични прегледи

Ден на отворените врати ще проведе УСБАЛССЗ „Света Екатерина“ ЕАД, съобщиха от лечебното заведение. От 09.00 до 14.00 часа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини