Тазгодишното издание на Празника на розата в Казанлък дава заявка за водещ национален фестивал

2162
Тазгодишното издание на Празника на розата в Казанлък дава заявка за водещ национален фестивал
Снимка: БГНЕС

Тазгодишното издание на Празника на розата в Казанлък дава заявка за превръщането му във водещ национален фестивал. Това заяви началникът на кабинета на кмета Сребра Касева. Тя допълни, че тази година се очакват повече туристи и гости, тъй като се забелязва увеличен интерес към Казанлък.

„Гостите на Казанлък идват заради традиционните събития, розобера, карнавалното шествие, улицата на занаятите, „Произведено в България“ – пазарът на българските стоки. Тази година е включен нов елемент, поради интереса към Царица Роза и това всеки да отнесе спомен със себе си от града на розите като снимков материал. Възможността за снимки с Царица Роза е регламентирано събитие. Освен това може да се участва в Workshop и в хоротеки, които са организирали като атракции в нашия парк „Розариум“, уточни началникът на кабинета на кмета, цитиран от Фокус.

Правителството отпуска 500 000 лева за довършване на Музея на розата

500 000 лева за довършване на проекта за изграждане на Музей на розата в Казанлък отпусна правителството. Експозицията по модерен и с...

Сребра Касева допълни, че наградата „Най-зелен град“, която Казанлък получи, е признание за екологичната инфраструктура на града, в която са вложени 30 милиона лева. „За 2016 година от бюджета на общината са предвидени 700 хиляди лева за оформяне на зелени площи в междублоковите пространства и изграждане на нови площадки”, уточни Сребра Касева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com