Тризнаци се родиха в болница „Дева Мария” Бургас

87604
Тризнаци се родиха в болница  „Дева Мария” Бургас

Първо на бял свят се появи момиченцето Димяна, която се роди 1360 гр, последвана от двамата си братя Пресиян и Иванин съответно по 1300 и 1560 гр.

„И за трите деца в родилна зала се проведе краткотрайно обдишване и стимулиране на сърдечната дейност. След което децата се настаниха в интензивен сектор на Неонатологично отделение, в кувьоз на кислородни палатки и се започна адекватна за тяхната възраст (32 гестционна седмица) лечение. Децата са под активните грижи на лекари и медицински сестри. Към момента състоянието им е стабилно” – заяви д-р Снежа Згурова, която заедно със своя екип, пое грижите за новородените от родилна зала.

САЩ ще създават виртуални бебета

Учени ще използват новите технологии, за да преплитат цифрово ДНК-проби на бъдещи родители с цел да изчислят опасността от развитие н...

Младите родители Юлиана и Атанас са семейство от 2010 г. , но след повече от две години опити за забременяване, решават да се доверят на методите за репродуктивна медицина. Юлиана забременява ин-витро в частна клиника в София. „Когато ни казаха, че са три, бяхме много щастливи, тъй като това беше много чакана и желана бременност, а няма по-голямо щастие за едно семейство от това” – спомня си гордата майка. „В друга клиника в София отидох за фетална морфология и там ми обясниха, че нямам друга алтернатива, задължително трябва да родя в столицата. Не бях съгласна. Исках да родя в Бургас, там където е семейството ми, родителите ми, домът ми. Бях чувала за болница „Дева Мария” и отидох на място, за да се запозная с условията. Там ми показаха родилното им отделение, отличните болнични условия, добрата апаратура. Но за мен беше важнa и възможността за полагане на грижи за моите бебета. Видях неонатологичното им отделение, модерната апаратура и се запознах с екипa ѝ. Това ми беше достатъчно. Доверих се на болница „Дева Мария” и не съжалявам. Истината е, че в Бургас медицината се развива и се радвам, че в града в който живея, съществува една болница, която е на европейско ниво, както по отношение на база, условия и специалисти, така и в отношението и вниманието към пациентите” – развълнувано сподели впечатленията си Юлиана.

Самата бременност се е проследявала от д-р Мирослав Минев, който в екип с д-р Ангел Недялков, ак. Гяурова, ак. Арсова и ак. Ченешева, анестезиологът д-р Бистра Ботева и сестра Алиева извършиха оперативното родоразрешение. Екипът от неонатология, който се грижи за децата е д-р Търнева, д-р Андреева и д-р Колева.  „Държах по време на секциото да съм със спинална упойка, защото за мен беше важно да не изтърва първите мигове от раждането на моите бебчета и не съжалявам. Това е най-великият момент, а аз самата се чувствах много добре през цялото време.

Бебетата научават думи още в майчината утроба

Допреди няколко десетки години се знаеше съвсем малко за психическото развитие на бебето преди раждането и за неговите възможности за к...

Децата е кръстила на бабите и дядовците, но тъй като те са 4, а децата 3 е трябвало да комбинират имената за да няма сърдите, шегува се Юлиана.  Все още не са готови за посрещане на децата вкъщи, тъй като съпругът и е суеверен и е искал първо да види, че всичко с нея и децата е наред. Живот и здраве, и този момент ще дойде скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини