Бързи храни, които ни помагат да отслабнем

7125
Бързи храни, които ни помагат да отслабнем
Снимка: iStock/Guliver

През пролетта много хора стартират тренировки и диети, с помощта на които се цели влизане във форма след обездвижването през зимата. Обществото е обявило цели групи храни като нездравословни, а това веднага ги прави забранени за консумация, когато спазваме диета. Всъщност се оказва, че част от обявените за вредни храни са доста по-полезни, отколкото сме си мислили.

Кои са вредните храни, които няма да ви навредят, а ще ускорят отслабването ви?

7 правила за по-лесно отслабване

Сваляне на 5 килограма за 10 дена? Забравете за тези примамливи обещания. Който иска да отслабне за постоянно, трябва да следва прост и...

Хляб

Хлябът е редовно отричан от редица диетолози като полезна храна. Препоръките към хората на диета обикновено са да се спре напълно консумацията на хляб. Запознати уточняват, че консумацията на бял хляб е в разрез с диетите. Пълнозърнестият и другите видове хляб от алтернативни брашна са полезни и съдействат за контрол на теглото. Хлябът разполага със сложни въглехидрати, протеини и растителни мазнини, които ускоряват метаболизма.

Масло

Маслото е друг продукт, който хората премахват от менюто си, когато са на диета, за да могат успешно да отслабнат. Важни за организма мазнини се съдържат в пълномасленото масло. То намалява риска от натрупване на мазнини и ако се използва правилно, може да ви съдейства за контрол на теглото.

Яйца

Ето как да изчислите идеалното си тегло

Темата за идеалните женски и мъжки пропорции тревожи не едно и две поколения учени и просто любители на естетичното. Няма човек в света...

Преди от уста на уста се носеше твърдението, че яйцата повишават нивата на холестерола. Проучвания доказаха, че яйцата включват в себе си полезни мазнини, минерали и протеини. Метаболизмът се нуждае от тях, за да получи нужното му ускорение и да съдейства за изгаряне на повече калории. Важно е и с какво се комбинират яйцата.

Пълномаслено мляко

Диетите обикновено изключват пълномаслените млечни продукти и млякото, тъй като се смятат за вредни. Колкото и да е невероятно, оказва се, че пълномасленото мляко помага за отслабване. То стимулира по-бързото разграждане на мазнините в цялото тяло. Полезните мазнини в диетата ще ви накарат да сте сити за по-дълго време, метаболизмът ви ще се ускори и ще бъдат изгорени повече калории.

Свинско месо

Както се премахва пълномасленото мляко от менюто, това се случва и със свинското месо. То е обявено за вредно, високо калорично, което причинява висок холестерол. Тези неща ги знаят дори и малките деца, но в последно време това се оказа невярна информация. В едно ново проучване участниците, които са изяждали по 1 кг свинско месо за една седмица в продължение на 6 месеца, са се разделили със значително количество мазнини и са отслабнали, особено в областта на корема. Учените твърдят, че свинското месо е изключително богат източник на желязо и протеини, а те са особено полезни в процеса на отслабването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com