Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бързи храни, които ни помагат да отслабнем

15 май 2021, 17:19 часа

През пролетта много хора стартират тренировки и диети, с помощта на които се цели влизане във форма след обездвижването през зимата. Обществото е обявило цели групи храни като нездравословни, а това веднага ги прави забранени за консумация, когато спазваме диета. Всъщност се оказва, че част от обявените за вредни храни са доста по-полезни, отколкото сме си мислили.

Кои са вредните храни, които няма да ви навредят, а ще ускорят отслабването ви?

Хляб

Хлябът е редовно отричан от редица диетолози като полезна храна. Препоръките към хората на диета обикновено са да се спре напълно консумацията на хляб. Запознати уточняват, че консумацията на бял хляб е в разрез с диетите. Пълнозърнестият и другите видове хляб от алтернативни брашна са полезни и съдействат за контрол на теглото. Хлябът разполага със сложни въглехидрати, протеини и растителни мазнини, които ускоряват метаболизма.

Масло

Маслото е друг продукт, който хората премахват от менюто си, когато са на диета, за да могат успешно да отслабнат. Важни за организма мазнини се съдържат в пълномасленото масло. То намалява риска от натрупване на мазнини и ако се използва правилно, може да ви съдейства за контрол на теглото.

Яйца

Преди от уста на уста се носеше твърдението, че яйцата повишават нивата на холестерола. Проучвания доказаха, че яйцата включват в себе си полезни мазнини, минерали и протеини. Метаболизмът се нуждае от тях, за да получи нужното му ускорение и да съдейства за изгаряне на повече калории. Важно е и с какво се комбинират яйцата.

Пълномаслено мляко

Диетите обикновено изключват пълномаслените млечни продукти и млякото, тъй като се смятат за вредни. Колкото и да е невероятно, оказва се, че пълномасленото мляко помага за отслабване. То стимулира по-бързото разграждане на мазнините в цялото тяло. Полезните мазнини в диетата ще ви накарат да сте сити за по-дълго време, метаболизмът ви ще се ускори и ще бъдат изгорени повече калории.

Свинско месо

Както се премахва пълномасленото мляко от менюто, това се случва и със свинското месо. То е обявено за вредно, високо калорично, което причинява висок холестерол. Тези неща ги знаят дори и малките деца, но в последно време това се оказа невярна информация. В едно ново проучване участниците, които са изяждали по 1 кг свинско месо за една седмица в продължение на 6 месеца, са се разделили със значително количество мазнини и са отслабнали, особено в областта на корема. Учените твърдят, че свинското месо е изключително богат източник на желязо и протеини, а те са особено полезни в процеса на отслабването.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес