БСП намери виновника за провала - Изборния кодекс

23558
БСП намери виновника за провала - Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

Три дни след изборите за Европейски парламент и куриоза „15/15”, който е на път да изпрати в Брюксел 28-годишния Момчил Неков от Силистра, БСП намери проблема в Изборния кодекс.

В студиото на bTV депутатът и член на партийното ръководство Антон Кутев намекна, че има нужда от промени в изборния закон. Той добави: "Аз приветствам всякаква форма на мажоритарност, но трябва да е в разумни граници, за да се избегнат грешки”.

Според Кутев президентът се бори за дребни политически цели

Президентът очевидно се бори за дребни политически цели, повдигайки темата за референдумите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевиз...

Според Кутев вина има и един от основните автори на новия Изборен кодекс – зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Той обясни: "Бяхме против това преференцията да измества първия. Гласувахме друго – БСП се поддаде на натиска на ГЕРБ и го приехме и сега виждаме резултатът".

Според депутата анализът трябва да бъде съсредоточен върху невалидните бюлетини. „Със сигурност има много, които са отбелязали само кръгче”, подчерта той и изтъкна, че наличието на две части в бюлетината – с квадратчетата за избор на партия и с кръгчетата за избор на кандидат, са объркали много от избирателите.

Споровете около резултата на БСП продължиха и вчера:

На 21 май Георги Кадиев обясни как ще се контролира вота чрез преференциите. Да припомня как ставаше това, по думите на Кадиев – за да се дадат парите, ще пишеш в преференциите „ти 15-15, 15-6” и т.н. А после ти проверяват преференцията. Най-вероятно 15-15 са миньорите. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки възможността лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде изместен преференциално от червената евролиста от номер 15 – Момчил Неков.

Кутев посече Станишев за ПЕС

Един глупав СПИН-майтап на медийния секретар на БСП Антон Кутев (че и социализмът, и СПИН-ът се разпространяват по полов път) клати яко...

Според бившия премиер БСП има 34 хил. купени гласа.

Около обед в открито писмо "червените" призоваха Борисов да спре да лъже и да се извини на миньорите. Според тях: Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com