Момчил Неков не мисли да се отказва от мястото си в ЕП

51782
Момчил Неков не мисли да се отказва от мястото си в ЕП
Снимка: Facebook.com/momchil.nekov

„Щастливият номер 15” в евролистата на БСП Момчил Неков е потвърдил пред Софийската градска организация на София, че няма да се откаже от поста си на евродепутат.

Той беше най-младият кандидат в листата на „червените” и бе поставен под №15. Същият номер, под който бе и "Коалиция за България" в интегралната бюлетина на евровота.

БСП: Номер 15 в листата ни не е получил 34 хил. купени гласа преференция

В открито писмо БСП призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да спре да лъже и да се извини на миньорите. Свидетели сме на поредната лъжа...

По време на предизборната кампания, той Неков ангажимент да строи паметник на хан Тервел в центъра на Брюксел, припомня ТВ7.

Новината потвърди и депутатът от левицата Страхил Ангелов. Той каза още, че не знае да има натиск от страна на ръководството на столетница Неков сам да се откаже, информира Дарик радио.

На 21 май Георги Кадиев обясни как ще се контролира вота чрез преференциите. Да припомня как ставаше това, по думите на Кадиев – за да се дадат парите, ще пишеш в преференциите „ти 15-15, 15-6” и т.н. А после ти проверяват преференцията. Най-вероятно 15-15 са миньорите. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки възможността лидерът на БСП Сергей Станишев да бъде изместен преференциално от червената евролиста от номер 15 – Момчил Неков.

Според бившия премиер БСП има 34 хил. купени гласа.

Около обед в открито писмо "червените" призоваха Борисов да спре да лъже и да се извини на миньорите. Според тях: Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов.

Според БСП "поредната лъжа" на Борисов е, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 – Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите.

Нидал Алгафари: БСП не успя да достигне до избирателите си

В сутрешния блок бяха обсъдени преференциите на вота, политическите послания и социологията. Темите бяха засегнати от Найо Тицин &ndash...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com