От "Възраждане" обявиха своя кандидат за кмет и отправиха тежки обвинения към Фандъкова

13642
От "Възраждане" обявиха своя кандидат за кмет и отправиха тежки обвинения към Фандъкова
Снимка: Actualno.com/Тодор Беленски

Движение "Възраждане" ще се яви самостоятелно чрез свои кандидати в 71 общини. Кандидатът за кмет на София от партията е Николай Дренчев, който е организационен секретар и един от учредителите й, стана ясно след пресконференция на партията в БТА.

На въпрос на репортер от Actualno.com кои са приоритетите пред Дренчев за развитието на столицата, той посочи няколко основни направления - образование и сигурност за децата, екологични политики, трафик и презастрояването в града.

"На първо място ще започнем със семейните политики в областта на образованието. Един от огромните проблеми на София е липсата на детски градини. Този проблем стои със страшна сила и създава много затруднения на софиянци. Това води със себе си и до проблеми с трафика, защото тези деца трябва да се водят и вземат от детските заведения. Решаването на този проблем е едно от първите неща, които попадат в моя фокус. Трябва да се обърне внимание и на сигурността на децата, във всяко едно отношение. 

Във връзка с другия много сериозен проблем - това е екологията. Много искам да видя един честен, почтен, научно обоснован анализ. От всичко, което съм чул, видял и прочел от Столична община, не съм сигурен дали проблемът е в трафика, в лошото качество на продаваните горива или е в махалите, където се горят всякакви твърди неща, най-вече гуми, пластмаси и прочее. Това е нещо, което трябва да се проучи безпристрастно от хора, които не купуват гласове от Филиповци и т.н. Ние знаем, че там има много зависими хора от настоящото управление, които са безценен резервоар от гласове за ГЕРБ и "Патриотите" и никога няма да притиснат своя електорат и да го вкарат в задоволителни екологични норми.

От "Възраждане" посочиха как печелят избори системните партии - чрез закони и медии (ВИДЕО)

Възможността за неограничено финансиране на партиите ще легализира откровената политическа корупция.. Това заяви председателят на ПП "В...

Третият спешен приоритет е трафикът. В момента ние имаме един безумен обществен транспорт с нереалистична единична цена на билетчето. Това качва много хора на колите, защото е икономически по-изгодно да се движиш със собствена кола, отколкото с градски транспорт. Това не отговаря на никаква икономическа логика. Там трябва да се направи много сериозна ревизия и това да се промени.

Четвъртият проблем е презастрояването. Той посочи, че вече почти не са останали детски площадки, които не са застроени.

От "Възраждане" поискаха да зададат три въпроса на настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

Първият въпрос е дали тя смята, че има корупция в Столична община.

Вторият въпрос е свързан със заместниците на Фандъкова. Неколкократно във времето назад, г-жа Фандъкова се освобождаваше от своите заместници. Сега тя обяви, че ще се раздели с други хора от своя екип, без да уточни какви точно. Ние питаме - кой назначава тези хора? Тя или Цветан Цветанов, да кажем. Очевидно е, че смелостта при нея настъпва, когато Цветанов вече не е фактор в ГЕРБ. И ако някой друг взема решенията, това значи ли, че столичният кмет не носи отговорност за своите действия, защото на практика друг управлява града. Много е смешно да видиш един кандидат за кмет, който се бори за n-ти пореден мандат да обяснява какво ще направи. Големият въпрос е защо не го е направил досега?

Костадинов: Български учители са заплашвани, за да бъдат накарани да отричат турското робство

Представители на партия "Възраждане", начело със своя председател Костадин Костадинов поискаха обяснение от министъра на образованието ...

Какво вече е известно, бившият вече омбудсман на републиката Мая Манолова, се кандидатира за кмет на София. Столицата обаче също има своя омбудсман. Знае ли някой от вас как се казва той? Питаме Фандъкова знае ли за кого става въпрос и какво точно работи? Защото ние смятаме, че СО има най-раздутата бюрократична административна система в страната и не се вижда никаква ефективност в работата й. И стигаме до третия въпрос - смята ли Фандъкова, че нейната администрация работи добре?

Ние няма да спрем да задаваме тези въпроси. Най-голям кураж за предстоящите избори на дава фактът, че София е градът с най-свободните хора. Тук е последният оазис на България, където има хора, които разполагат със свой собствен бизнес, хора които са добре платени и поради тази причина не зависят от местния гербаджийски генерален или партиен секретар. Тук има хора, които зависят само от собствената си воля и съвест. Точно поради тази причина корумпираното управление на ГЕРБ в София се клати със страшна сила, което се вижда и в публичните изяви на премиера, който показва явен страх. ГЕРБ се страхуват да не загубят златната си кокошка, защото това са 2 милиарда, които се крадат всяка година. Това означава, че за последните 15 години са откраднати 30 милиарда, ето ви един допълнителен бюджет. Този страх е съвсем основателен и след по-малко от два месеца от падането на София ще започне освобождението на България от корумпирания гербаджийски режим. Но това зависи от всеки един от нас. Пътят е ясен - или ГЕРБ продължава да управлява България и тя изчезва или България се освобождава от този режим и започва да се развива като свободна европейска държава, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

От Движението зададоха и още няколко "бонус въпроси" към кмета Фандъкова:

Колко са задълженията на Столична община?

Колко са задълженията на общинските фирми?

Фандъкова и Манолова в спор за детските градини

Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите. Мога да покажа на Мая Ма...

Защо има такива задължения, при такъв огромен бюджет?

Къде изтекоха парите на софиянци?

Лидерът на партията Костадин Костадинов представи Николай Дренчев като "предприемач, софиянец, баща на шест деца и бивш военен. Военната му кариера преминава през някогашните военни бази и летища в Габровница и Доброславци, които за съжаление вече ги няма. Николай Дренчев е пилот на Миг-23, които също вече са ликвидирани, заедно с почти цялата българска армия. Когато това се случва в началото на 90-те години, младият лейтенант Дренчев не остава безучастен към това и напуска армията, започвайки да се развива в свободния бизнес като предприемач. В момента Николай Дренчев е доста широко известен и популярен в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието, с детското законодателство, стратегиите, които стана модно да се приемат напоследък. Става въпрос за такива, които са плод на някакво социално инженерство, а не на български политици и мислители. Николай Дренчев сред първите, които започнаха борбата срещу Истанбулската конвенция. Благодарение на него, "Възраждане" беше първата и единствена политическа формация, която с още 29 граждански, които подписахме декларация срещу приемането й", посочи Костадинов. Той напомни, че "Възраждане" продължава да разчита на доброволци и в партията никой не получава възнаграждение за труда си. "София е лицето на България. Затова е много важно да бъде премахнат "моделът Фандъкова", който всъщност е "модела Борисов". Еднакво престъпен, корумпиран, некадърен, безхаберен, нагъл, безпардонен и циничен. Демонтирането на този модел в София,ще доведе до демонтирането на престъпния гербаджийски модел с "патриотична" окраска в последните няколко години и в страната. София трябва да се освободи от този корумпиран модел. наложен от Борисов още през 2005 година. Ние ще разчитаме на всички, които мислят като нас в столицата, а те са много", допълни още Костадинов.

"Обичам София. Тук е минало моето детство и младостта ми, тук работих в продължение на много години. Тъй като работата ми е свързана с клиенти, ежедневно обикалям София, стоя в трафика и ме боли какво се случва със столицата ни.  Въздухът, който дишаме всекидневно, мръсотията в която газим, сметищата които ни заобикалят са сред явните проблеми на града. Спасение поединично за всеки един от нас не може да има. София има огромен бюджет и възможности. Виждаме задръствания, а в същото време баснословни цени за билетчето в градския транспорт Това е нелепо! София е град, направен за администрацията, с цел да се глобяват хората за какво ли не. Да кажем да прословутото градско паркиране, което непрекъснато разширява зоните, но не създава паркинги. Подходът към проблемите трябва да се смени. Не може да се продължава с безхаберно възлагане на обществени поръчки на "наши хора"  и после да следва ремонт и ремонт на ремонта и така до безкрайност, докато минава мандат след мандат. Безкрайно скъпа игра с обществен ресурс, в който не само се изхарчват парите, но и минава живота ни. В газене на дупки, мизерия и мръсотия. В досегашното управление има пълна липса на професионализъм. Ние виждаме една администрация, която не разбира какво прави и защо го прави. Това са хора, които не искат да поемат отговорност за каквото и да било. София може да стане витрина на това, което България може да постигне, заяви Дренчев.

Председателят на предизбория щаб на "Възраждане' Симеон Костадинов посочи, че интересът към партията е огромен и продължава да се увеличава. Той заяви, че София е не просто мръсен, а ужасен за живеене град. Костадинов смята, че причината за това е изключително замърсеният въздух. Той обърна внимание, че Николай Дренчев, освен военното си образование, има завършено и инженерно такова. По думите му, на структурите на "Възраждане" е позволено да си сътрудничат с всички опозиционно настроени политически сили в страната, без етническите партии. За нас е изключително важно, престъпният монопол на управляващите да бъде прекратен в максимална степен.

Фандъкова и Манолова в спор за детските градини

Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите. Мога да покажа на Мая Ма...

По отношение на слогана, който е избран за кампанията, от партията обявиха, че ще използват като надслов "София има нужда от Възраждане".

На въпрос кой е основният опонент за "Възраждане" - Мая Манолова или Йорданка Фандъкова, Дренчев отговори категорично, че това е настоящият кмет.

"Ние съдим по делата, а не по думите. Сред всички кандидати има само един, който в продължение на десетилетие и половина е управлявал София и е злоупотребявал с доверието на гражданите, с финансите и с постигнатите резултати. Това е основният ни противник, защото управляващите доказаха, че единствената им цел е да изсмучат колкото могат повече финанси от Столична община, но не и да свършат каквато и да било полезна работа.  Що се отнася за другите субекти, виждаме хора познати от други роли и съвсем нови такива. Нашата критика не би трябвало да е насочена към тях, тъй като трябва да се съди по делата им. Що се отнася до хора, които са участвали в управлението на страната, към тях трябва да се приложи същият въпрос, като този към Фандъкова, защо досега не сте направили онова, което твърдите, че трябва да се направи? Но той стои най-вече пред настоящото управление. 15 години глупости, 15 години боядисване на пейки, но нищо трайно и смислено. Тесни, криви улици, без места за паркиране Кварталите, които се построиха по времето на социализма , т.нар. спални - Люлин и Младост, бяха що годе зелени квартали.  В момента и там са настроени всяка детска площадка, всяка градинка. Функцията на градоначалника е да намери баланса между обществения и частния интерес. Да, трябва да има апартаменти, но трябва да има и паркове. Това не става от днес за утре, но за 15 години все можеше да се случи", категоричен е Дренчев.

Дренчев обяви още, че ако стане градоначалник на София ще забрани провеждането на гей-паради в столицата.

Това е второто явяване на организацията на местни избори след тези през 2015 година, в които участва в едва пет общини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика