Ангел Русев пред Actualno.com: Искаме да върнем нивото на старото поколение в щангите (ВИДЕО)

7274

Четирикратият европейски шампион в щангите Ангел Русев даде ексклузивно интервю за Actualno.com след завоюваното злато на Европейското първенство в София. Русев спечели с лекота титлата при 55-килограмовите с двубой от 244 килограма, който е далеч от най-добрите му двубои в кариерата.

Специалната европейска титла за Ангел Русев

Ангел Русев спечели четвърта поредна европейска титла, но тази бе по-специална, тъй като бе завоювана на родна земя. Неговите амбиции обаче надхвърлят европейското равнище, като се надява на големи успехи и на световно първенство и олимпийски игри. За тях обаче ще трябва да се потруди повече.

"Не ми е омръзнало никак да побеждавам конкуренцията си, не ми е омръзва и да ставам европейски шампион. Защото това ме мотивира да гледам към по-големи състезания - световни първенства и олимпийски игри", започна Ангел Русев пред Actualno.com.

"Тази титла ми е най-важна, защото бях на моя територия, не се чувствах чужд. Имах огромна подкрепа от Русе, от цяла България, тук бяха съпругата ми, семейството ми. Имаше една доста голяма мотивация да успея и този път.

ОЩЕ: Последният български щангист, спечелил олимпийско злато (ВИДЕО)

Ангел Русев

Ангел Русев прави знак с ръка към феновете да утихнат

Подкрепата от феновете в залата? Даже бях направил знак с ръката си малко да утихнат, защото наистина доста ти се вдига адреналинът след тези викове. Влияе от една страна добре, от друга - не толкова, но ти трябва да се абстрахираш от всичко, за да успееш с опита.

Аз съм постигал на предните европейски първенства с цели 15 килограма отгоре в двубоя. Тази европейска титла ми беше една от най-лесните. Конкуренцията не беше толкова силна, след първия ми опит в изтласкването изгубих мотивация", добави още щангистът.

Ангел Русев призна, че конкуренцията в националния отбор по щанги на България помага на състезателите да прогресират. Той заяви, че желанието на всички в отбора е да върнат нивото на старото поколение щангисти на България, когато треньор бе легендарният Иван Абаджиев.

Наим Сюлейманоглу

Българските щангисти се стремят към нивото на старото поколение

"Вътрешната конкуренция е много важна, защото цяла година тренираме заедно, надъхваме се и се "дърпаме" един друг. Ние искаме да върнем старото поколение до някакво ниво, защото доскоро наистина бяхме много назад с материала", заяви Русев.

Той коментира и скандалите в българските щанги, като е на мнението, че те скоро ще бъдат потушени. "Не можем да си го обясним и ние. Според нас е конфликт между тях. Мисля, че нещата в най-скоро време ще се оправят. Всичко ще бъде наред. Ще прогресираме целия отбор", смята щангистът.

ОЩЕ: Ангел Русев 2 месеца не е получавал заплата

Пътят на Ангел Русев към Париж 2024 минава през Тайланд

За да се класира за Олимпийските игри в Париж, Ангел Русев трябва да се представи по-добре от съотборника си Иван Димов на предстоящата квалификация в Пукет, Тайланд след месец и половина в по-горната категория. Димов остана със сребро от Европейското, изпреварен от Габриел Маринов.

"Там имаме една последна квалификация, която може да ми отвори пътя към Париж 2024. Аз трябва да атакувам и да подобря двубоя на Иван Димов. За месец и половина трябва да кача и личното ми тегло, и килограмите, които вдигам", каза Русев.

А какво класиране ще гони Ангел Русев в случай, че се класира за Олимпийските игри в Париж, гледайте във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт