Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силно класиране за Станимир Беломъжев в Световната купа по ски ориентиране

25 февруари 2024, 18:04 часа • 4573 прочитания

Най-добрият български състезател в ски ориентирането - Станимир Беломъжев, записа поредно престижно класиране. Тачо завърши на четвърто място в генералното класиране за Световната купа, оставайки на крачка от топ 3 на света за годината.

Станимир Беломъжев четвърти в света на ски ориентирането за 2024 г.

Станимир направи три много солидни състезания във финалния кръг от Световната купа в Естония, където записа сребърен медал в спринта и две пети места в преследването и в средната дистанция. Тези резултати идват месец след среброто на Беломъжев от Световното първенство в Австрия.

Станимир Беломъжев

Станимир Беломъжев е двукратен световен шампион в ски ориентирането (2017 и 2022 г.), като за поредна година той намери място сред най-добрите ски ориентировачи в света. За това говори и неговото четвърто място в генералното класиране за Световната купа.

Само преди година Станимир спечели и сребро от Европейско първенство. Българинът има десетки медали от международни първенства по ски ориентиране. Ако искате да разберете повече за Станимир Беломъжев и ски ориентирането (ВИДЕО), може да последвате линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес