Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимир Беломъжев завоюва сребро от Световната купа по ски ориентиране в Естония

23 февруари 2024, 13:47 часа • 2612 прочитания

Водещият състезател на България в ски ориентирането Станимир Беломъжев завоюва сребърен медал от Световната купа в Естония, разбра Actualno.com. Тачо завърши втори в спринтовата дистанция и добави още един ценен медал към богатата си колекция от отличия.

Станимир Беломъжев с нов сребърен медал в ски ориентирането

Само преди месец Станимир Беломъжев спечели сребро и от Световното първенство в Австрия, отново в спринтовата дистанция. Сега Тачо стана втори и на спринта в Естония, като остави пред себе си единствено финландеца Никлас Екстром.

Станимир Беломъжев

Андрея Дяксова на крачка от топ 10

В Естония се състезаваха и още двама българи - Андрея Дяксова и Антония Григорова. Дяксова остана на крачка от влизане в топ 10, финиширайки на 11-о място при жените, докато Григорова завърши на 25-а позиция.

Надпреварата в Естония е финален кръг от Световната купа за 2024 година. Програмата на състезанието продължава с преследване (дълга дистанция) и средна дистанция. След това ще стане ясно и крайното подреждане в генералното класиране за Световната купа.

Станимир Беломъжев е двукратен световен шампион в ски ориентирането. Повече за (не)възможния шампион Беломъжев (ВИДЕО), който побеждава в спорт, доминиран от скандинавци - гледайте в интервюто му за Actualno.com.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес