Жители на Сопот ще образуват жива верига пред общината

2807
Жители на Сопот ще образуват жива верига пред общината

Жители на Сопот ще образуват жива верига пред общината в знак на протест. Това каза  за „Фокус”  Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет в града.

По думите му, протестните действия ще започнат на 12 май от 11.00 часа. Основната причина за недоволството на жителите на Сопот е, че е получено писмо, с което частен съдия изпълнител уведомява, че от 11:00 часа в сградата на общината ще се проведе търг с явно наддаване за оборудването на администрацията в двете сгради – компютри, бюра, маси, столове и всичко, което се вижда като наличност.

Спорните общински жилища в Сопот няма да бъдат продавани

За 11 часа днес бе насрочен търгът за общинските жилища в Сопот. Обитателите на 18 апартамента - предимно социално слаби, бяха поставен...

„Ние няма да допуснем това да се случи и ще затворим общината чрез жива верига, за да не допуснем частни съдебни изпълнители да провеждат търг”, категоричен е Атанасов. Той опроверга написаното в повечето медии, че жителите на Сопот ще блокират и главен път София – Бургас.

„Задачата е да не ги допускаме в общината и да не направят никакъв търг. Медиите по инерция пишат, че ще се блокира пътя. Какво от това, че сме го блокирали, ако съдебните изпълнители имат безпроблемен достъп и провеждат търга?”, коментира председателят на Инициативния комитет в Сопот. По думите му, в протестните действия ще вземат участие около 40 човека, защото повече не са необходими.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com