Сблъсък между протестиращи и охрана на Гергов заради Пловдивския панаир (ВИДЕО)

3611
Сблъсък между протестиращи и охрана на Гергов заради Пловдивския панаир (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Издателят и бивш депутат от „Демократична България“ Манол Пейков беше нападнат от охранител в парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив.

Десетки граждани, протестиращи срещу даването на Пловдивския панаир на бизнесмена Георги Гергов, опитаха да влязат в зала, в която трябваше да се проведе събрание на Управителния съвет на дружеството „Пълдин Туринвест“, собственост на почетния консул на Русия - Гергов.

Христо Иванов за панаира: Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ

За съжаление, Международният панаир в Пловдив е една перла на българското стопанство. Това е емблема на Пловдив и на България, която бе...

Само че пред залата стояха трима мъже, облечени в черно, като един от тях изблъска Пейков в стената. В крайна сметка протестиращите не бяха допуснати, а охранителите се разминаха, след като полицията на място не предприе действия. Всичко това беше документирано от самия Пейков във Facebook.

„Днес в 13 ч. трябваше да има заседание на УС на „Пълдин Туринвест“ – публично-частно дружество, управлявано от Георги Гергов. Трябваше наш представител на общината, упълномощен от Общинския съвет, да представи гледната точка на Общинския съвет. Тя е противоречаща – първа точка е блокираща квота, а втора е да се гласува „за“ приемането на акциите. Това е пълен абсурд. Той излезе и каза, че го е направил. Но на нас не ни беше даден достъп, става въпрос за десетки граждани", заяви Пейков.

"Посрещнаха ни три момчета в черно. Не ни дадоха да влезем, не се легитимираха, много грубо ни блъскаха. В крайна сметка дойдоха полицаи и момчетата си отидоха. Полицаите казаха, че не знаят кои са те. Полицаите изпитват известен страх да действат в ущърб на г-н Гергов", смята издателят.

"Представителят Ясен Михайлов от ГЕРБ излезе, след като сутринта ГЕРБ бламираха заседанието на Общинския съвет. Каза, че е изразил това, което му е било вменено, само че протокол така и не видяхме. Има страшно много пробиви във всичко, което се случи, но всичко е записано", добави още Манол Пейков.

БСП се разграничи от съветниците си в Пловдив, защото са под контрола на Гергов (ВИДЕО)

"БСП сме категорично против Пловдивския панаир да бъде частна собственост", каза депутатът от БСП в Пловдив град Иван Петков по време н...

Самият Ясен Михайлов потвърди това пред БТА. Той каза, че е "за" апорта на акциите на Община Варна, т.е. за увеличаване на капитала на "Пълдин Туринвест", но в същото време заяви, че Община Пловдив не дава такова съгласие и ще обжалва по съдебен път всички подобни решения. Михайлов е съсобственик на Панаира заедно с Община Пловдив.

Припомняме, че хотел "Санкт Петербург", където се разигра сцената, също е собственост на Георги Гергов.

По-рано днес пропадна и втората сесия за Пловдивския панаир в Общинския съвет - от ГЕРБ не се явиха, но се аргументираха, че защитавали обществения интерес. 

Единствената точка в дневния ред на заседанието бе промяна на решението на местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството "Пълдин Туринвест", стопанисващо Пловдивски панаир. УС на "Пълдин" се събра за решение за увеличаване на капитала, което е в полза на Гергов и което кметът Здравко Димитров заяви, че ще обжалва.

Община Пловдив притежава 25% от капитала в дружеството, а Георги Гергов – 75%. В момента капиталът на "Пълдин Туринвест" е 177 984 899 лева, а с апорта на Община Варна ще се вдигне на 194 299 299 лева. В края на миналата година ГЕРБ и колегите им от Автентична лява БСП взеха решение за увеличение на капитала - т.е. апорта на акциите. Според тях община Пловдив няма да загуби от участието на двете общини в "Пълдин Туринвест" и в Панаира.

ДБ иска министърът на културата да обяви Пловдивския панаир за паметник на културата

"Демократична България" ще внесе писмо до министъра на културата Велислав Минеков, с което настояват да се предприемат действия и да об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Наказват служителя на ДАИ, който свали номера на паяка, вдигнал колата му

Влак и камион се сблъскаха в Пловдив

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com