От ГЕРБ се оправдаха за Пловдивския панаир: Няма да участваме в политически цирк

1687
От ГЕРБ се оправдаха за Пловдивския панаир: Няма да участваме в политически цирк
Снимка: Иван Тотев

"В този политически цирк няма да участваме" - това заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев, след като в понеделник се провали и втората сесия на Общинския съвет за Пловдивския панаир.

Единствената точка в дневния ред на заседанието бе промяна на решението на местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството "Пълдин Туринвест", стопанисващо Пловдивски панаир.

Христо Иванов за панаира: Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ

За съжаление, Международният панаир в Пловдив е една перла на българското стопанство. Това е емблема на Пловдив и на България, която бе...

"На предната сесия пуснах решение, което да бъде против приемането на акциите в "Пълдин Туринвест". Бях задължен да обжалвам решението, ако има увеличение на капитала. Ние го обжалвахме, после имаше още една сесия. На кмета на община Пловдив се възлага да обжалва, ако се проведе общо събрание на акционерите на една от две дати през декември 2022 г. за увеличение на капитала или изменение на Устава на дружеството. Ще се съобразя и ще обжалваме решението за увеличение на капитала и за вписване на акционерното дружество", заяви кметът Здравко Димитров.

Припомняме, че през ноември Димитров заведе иск срещу дружеството на Георги Гергов пред Окръжния съд и така обжалва увеличаването на капитала, взето като решение на извънредно събрание на акционерите на "Пълдин Туринвест".

"Както казах преди няколко седмици, която беше първата несъстояла се сесия – в този политически цирк няма да участваме. Ние имаме в сила действащо решение на Общински съвет - Пловдив, изразяваме несъгласие за увеличение на капитала на "Пълдин Туринвест", заяви Иван Тотев днес. "Задължаваме кмета да обжалва. Кметът първия път се съобрази, подаде жалба и имаше отказ от вписване. В момента имаме влязло в сила решение и ще обжалва отново", добави той.

"Днес имаме 7 народни представители в Общински съвет – Пловдив с готовност да се изказват. Вигенин можеше да си пита председателя на партията си още през 2006 г. - какво се е случило с Пловдивския панаир. Припомняме, че в първия мандат на Бойко Борисов министърът на икономиката на ГЕРБ заведе дело в Окръжния съд за разваляне на сделката с Пловдивския панаир. Ние сме се опитвали да пазим обществения интерес, това правим и към настоящия момент. Не можем да позволим Пловдив да се превръща в политически цирк. Това е безсмислена сесия, която няма да произведе абсолютно нищо", заяви областният координатор на ГЕРБ.

БСП се разграничи от съветниците си в Пловдив, защото са под контрола на Гергов (ВИДЕО)

"БСП сме категорично против Пловдивския панаир да бъде частна собственост", каза депутатът от БСП в Пловдив град Иван Петков по време н...

Според него това било свързано с предстоящите избори. "През 2006 ГЕРБ не е съществувал, ГЕРБ само се е опитал да развали сделката още в първия мандат на Бойко Борисов", повтори отново той.

"Решението е това, което е приел Общинският съвет. Убеден съм, че вписването ще бъде спряно", каза още Тотев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com