X
 
 

Все повече хора си взимат куче от приюта в Пловдив (СНИМКИ)

787 0
Все повече хора си взимат куче от приюта в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
С около 30 процента ръст в одомашняването на бездомни кучета отчетоха от Зооветеринарния комплекс в Пловдив. Според директора на общинското предприятие Георги Божев, това е пряк резултат от кампаниите, които бяха проведени сред гражданите.

„До момента нови стопани имат вече 130 кучета, а за цялата минала година тази бройка беше 103. Сериозен ръст имаме и при обработването на бездомни кучета – от началото на годината те са 891 срещу 673 през 2018-та“, уточни Георги Божев. По думите му около една трета от заловените кучета намират нов дом, като в момента приютът е запълнен на 100 процента и там се отглеждат 85 домашни любимци. За тяхната издръжка се дават по 6 лева на ден на куче, като в тази цена влизат издръжката на персонала, лекарства, вода ток, горива и храната. 

За последните 20 години в Пловдив са били обработени общо около 20 000 четириноги. Според Георги Божев, по неофициални данни бездомните кучета в Пловдив са около 560, а котките – над 6000. Заедно със заместник-кмета Георги Титюков той откри днес изложба на щастливи домашни любимци, открили своето семейство след като са били прибрани в приюта. Инициативата има за цел да засили информираността сред обществото и колкото се може повече бездомни кучета да намерят своя нов дом.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...

Последно в Актуално