БОЕЦ със скандално твърдение за Иван Гешев заради случая с убийството на Пеевски

24440
БОЕЦ със скандално твърдение за Иван Гешев заради случая с убийството на Пеевски
Снимка: БГНЕС

"Ще изкажа обосновано предположение" – така лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев говори в ново видео за главния прокурор Иван Гешев. В това видео Георгиев развива тезата, че фалитът на КТБ е бил подготвен и с участието на Гешев, с връзка към случая с подготвяно убийство на Делян Пеевски, за който впоследствие стана ясно, че няма никакви доказателства. И че Гешев е назначен за прокурор на делото на КТБ, за да прикрива следите на Пеевски в банката.

"БОЕЦ получихме информация, снимки и други доказателства, че Иван Гешев е бил личен, семеен приятел с един от "убийците" на Пеевски и че той лично е посочил своят приятел – Красимир Методиев, за убиец". Това е най-впечатляващото изречение в описанието на гражданското сдружение, на чиито сигнали МВР обръща все повече внимание. Последният голям сигнал е този за млекопреработвателната фирма "Жоси" – НАУЧЕТЕ какво каза по този случай пред Actualno.com бившият правосъден министър Иван Демерджиев.

Според развитата в блога на БОЕЦ теза, случаят с подготвяното убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, заради който един от обвиняемите тогава осъди на втора инстанция прокуратурата, всъщност е първият изстрел срещу КТБ. Адвокат на защитата по този случай беше Николай Хаджигенов. "Но спусъкът е натиснат с арестите на трите лица, обвинени за убийството на Пеевски уж поръчано от Цветан Василев. И не се залъгвайте – Василев е бил част от това мафиотско статукво и ако не бяха му посегнали на бизнеса, и до днес щяха да са си заедно. Той също носи своята отговорност", казват от БОЕЦ.

Относно посочването на Гешев като човек, който набедил Красимир Методиев за убиец, БОЕЦ казва следното: "И за да се натегне на началниците, за да заслужи благословията на Пеевски и кариерно развитие, той поръчва, набеждава, предава своят приятел, донасяйки за него и посочвайки го за един от убийците".

Красимир Методиев е отказал да коментира, казват още от БОЕЦ

Всъщност, "обоснованото предположение" на Георгиев е, че Пеевски и Борисов решили да фалират КТБ и за да не може Цветан Василев да обвинява Пеевски за случилото се, е взето и решение за "изпреварващи действия". Георгиев предполага, че Пеевски измислил сценарий, че е планирано неговото убийство и възложили на Петьо Еврото като следовател да го изпълни - с арести на хора, които да бъдат обвинени в планирането на убийството на депутата.

 

"Веднага след тези събития заради личните си заслуги и доноса на Гешев срещу своя приятел, с които осигурява убийството на Пеевски, буквално три седмици по-късно през юли 2014 г. Гешев е назначен от Пеевски и Цацаров за прокурор по делото за фалита на КТБ и в продължение на две години – до май 2016 г., се занимава само с това. Веднага след внасянето на обвинителния акт и „пътешествието с дизел до луната”, Гешев е командирован в специализираната прокуратура, малко след това става шеф на същата, а две години по-късно, по лично предложение на Цацаров и по заповед на Пеевски, Гешев е назначен и за главен прокурор от мафията и нейните марионетки във ВСС", гласи друго заключение на БОЕЦ.

 

От БОЕЦ казват, че това, което говорят сега, е само началото. И обещават на 14 февруари да продължат да говорят, като щели да покажат снимки и данни. "Останалата част от информацията съдържа доказателства и данни за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната", обобщават от движението.

Прокурор: Пеевски не е обвиняем за КТБ? Путин и Обама също не са!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика