Прокурор: Пеевски не е обвиняем за КТБ? Путин и Обама също не са!

6512
Прокурор: Пеевски не е обвиняем за КТБ? Путин и Обама също не са!
Снимка: БГНЕС

В обвинителния акт по КТБ няма Пеевски, но ги няма и Путин и Обама. По време на разследването не са установени неща, свързани с господин Пеевски. Няма данни, че той е получавал пари от КТБ. Така председателят на специализираната прокуратура и наблюдаващ прокурор по делото за КТБ Иван Гешев коментира внасянето на обвинителния акт по мегаделото.

Припомняме, че по-рано днес (13 декември) делото за източването на КТБ, по което обвиняеми са 18 души начело с Цветан Василев, очаквано не започна в Специализирания наказателен съд.  

Дълго чаканият старт на делото "КТБ" се провали

Процесуални пречки спънаха старта на делото за аферата "КТБ", предаде репортер на Actualno.com. Делото се гледа под номер 2209/2017, а ...

Гешев заяви, че делото ще го има и прокуратурата има интерес то да тръгне. Прокурорът добави още, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото.

Държавният обвинител уточни, че прокуратурата си е свършила работа, защото Цветан Василев е редовно призован от сръбските власти за явяване пред прокуратурата за досъдебното производство. "Съдът сега ще трябва да повтори същото", добави още Гешев. По думите му, ако Василев реши да се яви пред българския съд, просто трябва да даде съгласието си за екстрадиране.

"Аз не виждам пречки Василев да се яви пред съда, както другите обвиняеми по делото", добави прокурорът и посочи, че има и други от общо 18 подсъдими с подобни обвинения за източване на банката, които присъстваха днес в съда. "И тях ги грози наказание от 10 до 30 години затвор, но днес бяха тук", добави Гешев.

Съдия Виржиния Петрова обяви в залата, че е Василев е търсен на адреса му на столичната ул. "Кричим" 79, но домоуправителят казал на призовкарите, че банкерът и семейството му не се появявали на този адрес от 4 години.

Зам.-главен прокурор не знае дали правосъдно споразумение със Сърбия ще помогне за КТБ

Имало е среща между главния прокурор на България и този на Сърбия, на която е подписано споразумение за сътрудничество. Това заяви зам....

Прокурор Даниела Начева от своя страна информира, че има граждански искове от синдиците за 4,400 млрд. лева. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com