Борисов: Успехите са общи, загубите - индивидуални

1611
Борисов: Успехите са общи, загубите - индивидуални
Снимка: БГНЕС

Нека приемаме успехите като общи, а загубите - всеки отделно.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Басарбовски манастир до Русе, предаде Фокус.

Във връзка с това, че ДПС за първи път в новата история ще участва в президентските избори с вероятен кандидат Ахмед Доган и класацията на премиера за опонентите на ГЕРБ, Борисов коментира: „Правилно е всяка една партия, както всеки владика си има епархия и си отговаря за неговите миряни, всяка партия да издигне кандидат, а не да се крие зад Инициативни комитети. Нормално е лидерът да поведе.”

Борисов: Носим големи отговорности като граница на ЕС

България и Италия имат сходни проблеми, свързани с мигрантската криза и ясно разбират необходимостта от общо европейско решение и прояв...

„В нашия случай лидерът има по-висока позиция, защото възможностите на премиера са много по-големи. Моите хора в ГЕРБ ще кажат, че дезертирам от трудностите. Видяхте вчера с колко усилия на няколкоседмичен труд от Истанбул до Берлин, от Виена до Брюксел, от Будапеща до Братислава, мълчаливо изтърпях хулите – "пощенският гълъб" им донесе 320 млн. лв. извън бюджета на ЕК. И понеже вчера по сметката на Комисията имаше 108 млн. евро, преведоха 108, а до 26-и - другите 52 млн. евро”, заяви министър-председателят.

„Нека приемаме успехите като общи, а загубите всеки да си ги носи по отделно. Толерирам всяка партия и я поздравявам, която е издигнала свой кандидат и застава зад него и може да се похвали и с успех, и със загуба – да понесе поражение”, допълни Бойко Борисов.

„Не приемам да се криеш зад независими кандидати, зад хора, които нямат нищо общо с партията ти, които утре няма да има дори морално към кой да се обърнем. Представете си, че президентът не си върши работата и в парламента трябва да кажем, че не е за тази работа хипотетично, тогава кой ще търсим – Инициативния комитет, кой?”, допълни той. „Затова не се меся в работата на другите партии, но поздравявам тези, които самостоятелно участват, носят отговорността си и ако имат успех, всички ще се съобразят с него”, каза още Борисов.

"Всички казват – България веднага в Шенген. Само че днес нашият интерес не е този. Ако искат да ни приемат, с радост ще приемем, естествено, но сега малко и ние ще им кажем – години наред си играехте с България малко игрички, сега ние зор нямаме за Шенген", допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът припомни, че страната ни полага необходимите усилия за опазване на границите и това се вижда от всички. Той обяви, че на 6 октомври Европейската гранична полиция ще започне да работи от България. „Именно заради най-доброто справяне от Гърция, Италия, България, Финландия, крайните държави, които са на ЕС, на 6 октомври на нашата граница с комисарите, може би и Доналд Туск след Щатите ще дойде задължително, европейската гранична полиция ще стартира от България“, заяви Борисов.

Премиерът съобщи още, че във вторник или сряда парламентът ще се събере във връзка с плащанията за двата реактора на АЕЦ „Белене“. „Дойде денят за плащане и пак, за мой ужас, по време на моето правителство. 1,2 млрд. живи пари платихме за американските централи. За двата реактора, които Женева ни осъдиха да платим, първоначално някъде около 800 млн. живи пари от бюджета ще извадим да дадем. И това се дължи на тези две правителства, които са подписали тези договори. И ако не бях спрял на Уестингхаус реактора в Козлодуй, откъде пари щеше да има най-бедната държава. Вместо да правим пътища, да даваме на пенсионери, на хора с увреждания, 2, 5 млрд. живи пари ще дадем за две абсолютно корупционни сделки“, коментира Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика