Депутат от ГЕРБ напусна Народното събрание

1736
Депутат от ГЕРБ напусна Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Ивайло Константинов напусна Народното събрание. Оставката му беше гласувана в началото на заседанието днес (20 декември).

Решението на собственика на транспортната компания "Юнион Ивкони" беше анонсирано в писмена позиция, озаглавена "Изповедта на един бивш депутат", в която той обяснява мотивите си да се оттегли от парламента.

"Повече от 20 години съм предприемач, обичам тази работа. Разбирам я. Искам да печеля, да губя, да поощрявам да наказвам, да хваля, да псувам, да се събирам с приятели, да живея. Като депутат бях ограничен. Това, което правех за региона до днес, ще го правя и утре без депутатска карта", пише Константинов.

Актьорът Евгени Будинов вече е депутат (СНИМКИ)

Популярният актьор Евгени Будинов се закле като депутат от ГЕРБ. Той зае мястото на Антон Тодоров, който подаде оставка след скандала,...

По думите му - "преломният момент", в който е решил, че трябва да прекрати депутатския си мандат се е случил по време на заседание на Комисията по транспорт в Народното събрание с представители на браншовите организации в сухопътния транспорт.

"След изказванията на колегите от бранша, които много ясно заявиха проблем в конкретен казус, ние, депутатите, вместо да ги чуем, великодушно им дадохме срок, в който да внесат предложенията си. Тогава не само че го реших, но и го казах пред всички присъстващи - че се чудя какво правя на масата от страната на депутатите. Не че упрекнах колегите, но в това е разликата между прагматизма и политиката", казва той.

Ивайло Константинов завършва посланието си с благодарности за партийния лидер Бойко Борисов и министрите Владислав Горанов, Николай Нанков, Красимир Вълчев и Красен Кралев заради подкрепата за Дупница, откъдето той беше избран за народен представител. Преди да влезе в ПГ на ГЕРБ, той беше председател на Общинския съвет на Дупница.

"ГЕРБ е моето трето дете и винаги ще е част от мен, оставам на партийния си пост, както и с отличните си отношения с всички гербери", пише на финала той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика