Искра Фидосова е физическият двигател на охулването ми, каза Галя Гугушева

24480
Искра Фидосова е физическият двигател на охулването ми, каза Галя Гугушева
Снимка: БГНЕС

Смятам, че Искра Фидосова стои зад компромата и зад провалянето на кандидатурата ми за конституционен съдия. Това заяви в студиото на „Лице в лице” бившият кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева. Тя обаче призна, че Фидосова едва ли е мозъкът на черната кампания.

Срещу мен и семейството ми имаше пълна финансова проверка, включително и на малкия ми син, при това докато той е бил 12-ти клас. Резултатът беше, че няма никакви нарушения – нашите приходи не надвишаваха разходите ни, което е основата за установяване на финансово престъпление, обясни Гугушева.

И Комисията за конфликт на интереси не установи нарушения при Галя Гугушева

Няма установен конфликт на интереси при бившия член за кандидат на Конституционния съд Галя Гугушева. Това съобщи Комисията за предотвр...

Гугушева коментира, че името ѝ е било в тефтерчето на бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов. Тя разкри, че при издигането на кандидатурата ѝ е била извикана от Искра Фидосова в качеството ѝ на председател на парламентарната правна комисия. Фидосова е поискала от Гугушева да си оттегли кандидатурата и то още в деня на внасянето ѝ в парламента. А след това името ми влезе в тефтерчето на Златанов, каза прокурорът.

Галя Гугушева каза, че преди тази среща не се е виждала и познавала с Фидосова. Самата Фидосова обаче е обяснила, че имуществените проблеми на Гугушева щели да ѝ пречат.

Бившият кандидат за конституционен съдия заяви, че заради неверните сигнали е завела дела за клевета. Те са срещу адвокат Петър Ванев и Милен Йонков, активист на РЗС, които са подали сигнали.

В България когато някой кандидатства за висок пост, той е виновен до доказване на противното, а не обратното, както е нормално, завърши Гугушева.

ВСС освободи Галя Гугушева от ръководен пост в спецпрокуратурата

Висшият съдебен съвет освободи бившия кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева от позицията й на заместник-ръководител на специал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика