Яне Янев и Александър Манолев се замеряха с компромати в ефир

9711
Яне Янев и Александър Манолев се замеряха с компромати в ефир
Снимка: БГНЕС

"В България трудно се говори истината. Реших, че в един момент е по-добре да се оттегля и да бъдат страничен наблюдател. Така човек по-ясно преценява какво се случва в държавата". Това каза Яне Янев, лидер на РЗС и бивш съветник на Бойко Борисов, в интервю за bTV. 

Янев уточни, че в момента живее и работи в Сандански и напомни, че преди 9 години той е "извадил" шестте апартамента на Цветан Цветанов:

Цветанов се скри от въпрос за несъответствието от над 136 хил. лв. в доходите му

"Ама моля Ви се" – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и шеф на предизборния щаб на управляващата партия н...

"Тогава се надигна вой срещу мен. Сега голяма част от медиите работят по моя модел. Аз съм показал на обществото как трябва да бъдат вадени информациите за имотите. Тогава извадихме на бял свят неоспорими доказателства, че Цветанов не е имал доходи, за да притежава тези апартаменти и тази информация отиде в НАП. Тя обаче беше потулена".

"Висшите етажи на властта мога да ги коментирам, ако имам 2-3 часа телевизионно време, защото ще го направя професионално, а не както го прави КПКОНПИ - аматьорски. Виждал съм как се разследват подобни казуси в Израел. Виждал съм ИТ технологии, които разследват случаите на корупция по високите етажи на властта. Човешката намеса е сведена до минимум", допълни още Янев.

По думите му председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е част от висшите етажи на властта и не би могъл да разследва подобни случаи.

"По отношение на имотните зам.-министърът Александър Манолев, той беше феодализирал моя роден град Сандански. Мистериозно Манолев се сдобива с къща в парка на Сандански, заедно с кмета Котев. Манолев и семейството му живее там и всички го знаят. Той привиква хора там. Как някой си е позволил да сече вековни чинари? Къщата е построена така, както последният водопровод за минерална вода в града - през фирмата на кмета и майка му. Незаконно е захранен с минерална вода имотът на Манолев и хотел в града", разказа още Яне Янев.

България на пет тераси

Да следиш "Апартаментгейт" стана уморителна задача; не може да се смогне. Предлагаме дори просто да се напише една публикация, чието дъ...

Той допълни и че е подсъдим от сестрата на Александър Манолев, която "ще стане ясно как е станала съдия - протака дело и 11 заседания по поръчка на брат си". 

Междувременно самият Александър Манолев се включи по телефона: "Няма по-красноречив начин да стане ясно откъде идва атаката срещу мен. Партията на господина е напълно забравена и е на път това да се случи и на местно ниво. Цялото ми семейство сме потърпевши. Човекът, който не е наясно със своята сексуална ориентация, е седнал да раздава морални оценки. Вярно ли е, че е подсъдим и е фалшифицирал подписите на свои роднини, а че е навлязъл в църковен имот? Атаките му се дължат на това, че спрях всички негови незаконни практики. Той ще бъде политически труп при следващите местни избори", посочи още Манолев.

"Тази къща няма как да е моя, по документи ясно се вижда чия е. Посещавал съм тази къща като турист и съм си плащал за това, имам платежни документи. Участвал съм до голяма степен в изграждането ѝ", допълни още Манолев. 

На въпрос откъде е взел пари за изграждането ѝ, Манолев отговори, че е работил в някои от най-големите частни компании и в някои от тях заплатата му е надвишавала 100 хил. лв. годишно и е платил хиляди левове данъци. 

Земеделският министър: Къщата за гости на Манолев не е проверявана след като е заработила

Обадете се, надявам се, че можете. Така земеделският министър Румен Порожанов отговори на въпрос дали къщата за гости на подалия оставк...

Манолев допълни още, че си е подал оставката, тъй като мнозина преди него за по-малки съмнения са го направили: "Щяха да кажат, че съм се вкопчил във властта, ако не бях подал оставка".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Радев: Подкрепяме евроинтеграцията на Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика