Каракачанов отрече САЩ да са ни казвали, че ще пратят военен кораб в Черно море

5922
Каракачанов отрече САЩ да са ни казвали, че ще пратят военен кораб в Черно море
Снимка: Севделина Арнаудова

Няма искане към България. Има искане към Турция за разполагане на външни кораби в турски пристанища. Според мен това е една проверка на САЩ към партньорите от Турция. Това каза в интервю за БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Към България няма искане за засилване на присъствието на натовски кораби и за участие в натовски сили срещу чужди държави, подчерта той. НАТО присъства в Черно море благодарение на Турция, България и Румъния - като НАТО-вски държави. Регулярно се правят учения с участие и на други страни. Но всичко се прави според Конвенцията от Монтрьо, уточни военният министър според БГНЕС.

Порошенко иска НАТО да дойде в Азовско море с военни кораби

Украинските власти очакват от западните държави конкретни действия във връзка със събитията в Керченския проток, а също така искат да п...

Коментарът на Каракачанов дойде след новината, че САЩ се готви да вкара военен кораб в Черно море. Досега няма официален коментар от Вашингтон дали са уведомили Турция за такова намерение. Евентуално такова действие ще се разглежда като позиция за инцидента в Керченския проток, при който руският флот задържа три украински военни кораба, рани трима украински моряци и в момента държи украинските екипажи в ареста, като е стартирано дело за нарушаване на държавната граница на Русия.

Никой няма интерес от конфликт. Всички черноморски страни са заинтересовани от туризъм и газопроводи, а не от военни сблъсъци. Дрънкане на оръжие – да, но не и реален конфликт, коментира Каракачанов, като поясни, че интерес имат руският и украинският президент.

България трябва да се ориентира не само по интересите на своите партньори, а и на своите. България няма интерес от засилването на напрежението в Черноморския регион, каза министърът.

Политическата обстановка

Каракачанов се закани на Заев заради темата за македонския език

"Компромиси с историята на България няма да допусна." Това заяви  вицепремиера по обществения ред и сигурност Красимир Каракачанов...

Интересен нов момент във виждането на Каракачанов относно сегашното управление е, че единственият въпрос, по който се наложи компромис от страна на "Обединени патриоти", са пенсиите. Припомняме, че едно от обещанията на "националистите" ако дойдат на власт беше минималната пенсия да стане 300 лева - нещо, което не се случи.

"Не ме е страх, но не ми се правят предсрочни избори. Уморително е и губене на време за държавата. В политиката, особено когато си в коалиция, трябва да се съобразяваш с партньорите, за да няма драми. Синята каска, обаче, вече я подарих на премиера Борисов. Който не е разбрал, че подобни крамоли са вредни, няма да разбере нищо и следващата година. Може ли в едно семейство да има скандали и комшиите да го уважават? Вместо да убеждаваме ГЕРБ, се разправяме със себе си", каза военният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика