Костадинов се съгласи: Укоримо е да говориш срещу ковид ваксините, но да си поставиш

10951
Костадинов се съгласи: Укоримо е да говориш срещу ковид ваксините, но да си поставиш
Снимка: БГНЕС

Укоримо е да говориш срещу ковид ваксините, но да си поставиш. Тази позиция застъпи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, визирайки хипотеза ако считаш, че ваксините са "експериментални течности", да си сложиш. Такава позиция често се е чувала в миналото именно от представители на "Възраждане".

Костадинов говори с уточнението, че не е чувал такава позиция от депутат на партията. Той визира случая със Станислав Тасков, който призна, че е сложил ваксина срещу коронавирус, за да предпази своя възрастен дядо.

Facebook засипа с подигравки "Ваксраждане" (СНИМКИ)

Още от началото на предизборната кампания "Възраждане" се обяви твърдо против ваксините срещу COVID-19 и мерките срещу вируса. Репортаж...

Припомняме какво се случи буквално преди дни - четирима депутати на партията се оказаха ваксинирани срещу коронавирус, а най-интересно беше обяснението на секретаря на партията Николай Дренчев, който е сред ваксинираните: "Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам".

На няколко пъти Костадинов подчерта, че не става въпрос дали да се поставят ваксини срещу КОВИД или не, а за правото на избор да го сториш. Той самият обаче е говорил за ковид ваксините като експериментална течност - ТУК!

"Ние от "Възраждане" многократно сме заявявали, че ваксинацията трябва да е доброволен процес и тя не трябва да води нито до права, нито до задължения. Както аз не искам на мен някой да ми казва дали да се ваксинирам, така и аз не казвам на хората около мене да не се ваксинират. Моето лично мнение е, че никога не бих се ваксинирал, не виждам и причина да го правя. Но ако някой друг около мен реши да го направи – не виждам причина да го спра", каза Костадинов в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Тази сутрин разбрах за положителния тест за COVID-19 на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Направих си тест и той е отрицателен", обясни Костадинов, който заедно с Минчев присъства на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента в понеделник.

Костадинов се закани на bTV заради репортаж кои депутати във "Възраждане" са ваксинирани срещу КОВИД и защо

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов най-вероятно ще заведе дело срещу bTV. Причината - материал с интервюта на телевизията, от ...

Той добави, че малко по-късно ще си направи и тест в лаборатория.

Попитан ще остане ли под карантина лидерът на "Възраждане" отговори, че ако РЗИ му наложи такава ще я спази. „Такива са правилата и такива са законите, които са глупави. Но не разбирам на каква основа ще ми наложат карантина, при условие, че тестовете показват, че съм здрав", добави той.

"Не разбирам защо трябва да бъдат карантинирани останалите участници в заседанието. Не виждам основание за карантиниране. Доколкото знам всички са ваксинирани. Самият президент преди няколко дни си сложи трета доза. Минчев през цялото време беше с маска и седеше в другия край на масата”, обясни той.

Още: Костадинов ще влезе под карантина преди протеста на 12 януари, ако РЗИ му наложи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика