Цънцарова притисна "Възраждане" кои и колко от депутатите им са ваксинирани срещу коронавирус

17010
Цънцарова притисна "Възраждане" кои и колко от депутатите им са ваксинирани срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Почти една трета от депутатите на "Възраждане" са ваксинирани срещу COVID-19. Става въпрос за четирима депутати - нещо, което потвърди още в петък, 7 януари, лидерът на формацията Костадин Костадинов.

Още преди това потвърждение обаче от bTV са направили серия от интервюта с народни представители на партията по темата. От телевизията твърдят в свой материал, че секретарят на партията Николай Дренчев е ваксиниран. Дренчев обаче е цитиран да казва следното: "Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам".

Кирил Петков към "Възраждане": Не ме е страх от протести

Премиерът Кирил Петков обяви, че не се страхува от заканите на "Възраждане" за протести срещу ограничителните мерки против коронавируса...

След като бива изрично питан дали е ваксиниран, Дренчев отговаря, че личният му здравен статус не е нещо, което би обсъждал по телевизията. Преди това на него му е зададе въпрос и какво значи, ако има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставил ковид ваксината "Янсен". "Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор", гласи отговорът.

"Съжалявам, че съм се ваксинирал. Не считам, че имам зелен сертификат, защото знам, че той в рамките на 2 месеца за хората, избрали "Янсен", ще изтече", каза още Дренчев. Той признава и, че родителите му също са ваксинирани срещу коронавирус. От думите му излезе, че той и близките му се ваксинирали за лична сигурност, но уточни, че е за "спокойствие".

Какво каза Дренчев след излизането на репортажа - НАУЧЕТЕ ТУК!

Иво Русчев от "Възраждане" също е питан дали има зелен сертификат, той потвърждава, че е ваксиниран. "Лятото. 8-ми месец. Вижте тук борбата в момента не е за ваксинирани и неваксинирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал", гласят думите му.

Парламентът отряза "Възраждане" за комисия за COVID мерките

Народното събрание отхвърли предложението на "Възраждане" за създаване на временна комисия за въведените у нас противоепидемични мерки ...

Стоян Таслаков е друг ваксиниран срещу коронавирус от депутатите на "Възраждане". По думите му, той взел решението и след натиск от семейството си. "Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Великобритания, говорил съм със специалисти. Дълго време съм се колебал да се ваксинирам, но в крайна сметка под натиск и на семейството ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя лична позиция. Във "Възраждане" имаме различни хора с различни виждания". 

На въпрос към Таслаков какво казват за ваксините специалистите, с които се е консултирал той отговаря: Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се предпазват възрастните хора. Говоря за специалисти, които са във Великобритания, които са мои приятели.

Даниел Петров от "Възраждане" също е ваксиниран, с "Янсен", твърди bTV.

Каква е реакцията на лидера на "Възраждане" заради материала - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика