Николай Ненчев: 14 танка ще бъдат разположени временно в страната

6804
Николай Ненчев: 14 танка ще бъдат разположени временно в страната
Снимка: БГНЕС

"Ясни са точните параметри на военната техника, която ще се разполага временно в страната. Всички тези обучения, които се провеждат, се планират до 01 октомври предната година. До края на тази година ще имам общо 78 учения. Най-вероятно 14 танка за временно ще бъдат разположени и ще участват в ученията." Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той заяви, че шумът из публичното пространство се създава от заинтересовани страни.

Ще стане ли Ненчев вторият министър, тръгнал си от кабинета "Борисов 2"

Министърът на отбраната Николай Ненчев може да стане вторият след Веселин Вучков, който да си тръгне от настоящото правителство. Причин...

"Имаме средства да ремонтираме българските изтребители МИГ и да успеем да финализираме ремонтите. Мисля, че ще ремонтираме всичките изтребители, имаме уверението на премиера. Бих се насочил към офертата, която е по-ниска и да е ясно къде отиват парите на българина", допълни още Ненчев.

Относно информацията от преди няколко дни от френско издание, че в България има над 120 руски шпиони, министърът не го потвърди. "Искам да знам от къде е тази информация. Никой не го опровергава, което ме кара да мисля, че може да има нещо вярно. А това е много обезпокоително. Разграничавам руския народ от руското управление и не бива да се създава усещането, че вървим към спорове с Русия. Ние принадлежим към по-добрата страна от света - ЕС", завърши Ненчев.

Министърът на отбраната заяви още, че дълговете на ВМА вече са с над 17 млн.лева по-малко, а до края на годината се очаква да намалят с 30 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика