НС най-накрая освободи Сергей Станишев, депутат от БСП гласува против

19075
НС най-накрая освободи Сергей Станишев, депутат от БСП гласува против
Снимка: БГНЕС

Народното събрание прекрати правомощията на лидера на БСП Сергей Станишев като народен представител. Решението беше подкрепено от 171 депутати, против - трима, с "въздържал се" гласуваха петима.

Интересно беше, че 1 депутат от "Коалиция за България" гласува с "против".

Липсата на кворум няма да провали заминаването на Сергей Станишев за ЕП

Депутатите трябваше да гласуват прекратяването на пълномощията на Сергей Станишев като народен представител, след като вчера стана ясно...

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва повода и пожела успех в новото поприще на Станишев.

От началото на парламентарната седмица – 25 юни, сряда, Народното събрание трябваше да гласува оставката на лидера на БСП като народен представител.

Причината – Станишев иска да заеме място в Европейския парламент. Мандатът на лидера на ПЕС и БСП като евродепутат започва от 1 юли.

Според професор Георги Близнашки, който преподава конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, червеният лидер не може да стъпи в Европейския парламент, докато нашият парламент не го освободи в пленарна зала. Причината се крие в решението на Конституционния съд за депутатския статут на Делян Пеевски. То отменя всякакви разпоредби на Изборния кодекс, на които се позоваваха Мая Манолова и Михаил Миков за автоматично освобождаване на Станишев от Народното събрание.

Сергей Станишев: Оставка на кабинета, но след вота на недоверие, може предсрочни избори през юли

В последните дни наблюдавам как някои тълкуват нашите качества като недостатъци. Освен любезна усмивка можем да показваме и характер. Н...

Кворумът в Народното събрание днес се регистрира от първи опит. Регистрираха са вече 158 депутати, така че фиаското от предните два дни в парламента беше избегнато.

Депутатите от ГЕРБ влязоха в пленарна зала, но тези от „Атака” не се появиха. По информация на БНТ стана и ясно, че Волен Сидеров няма да отиде на днешните консултации за дата за изборите, на които ще се обсъжда и какво да се прави до провеждането на предсрочния вот. Не е ясно и дали Сидеров ще прати свои представители на консултациите.

 

 

Ще се разцепи ли БСП заради страхливия Станишев?

Все още настоящият председател на БСП Сергей Станишев готви партиен конгрес през април следващата година, а вътрешнопартийната опозици...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика