Кворум вече има, пътят на Станишев към ЕП е отворен

12400
Кворум вече има, пътят на Станишев към ЕП е отворен
Снимка: БГНЕС

Кворум в Народното събрание има. Регистрирани са вече 158 депутати, така че фиаското от предните два дни в парламента беше избегнато.

Още преди да започне заседанието беше ясно, че този път кворум ще има. Депутатите от ГЕРБ влязоха в пленарна зала, но тези от „Атака” не се появиха. По информация на БНТ стана и ясно, че Волен Сидеров няма да отиде на днешните консултации за дата за изборите, на които ще се обсъжда и какво да се прави до провеждането на предсрочния вот. Не е ясно и дали Сидеров ще прати свои представители на консултациите.

Борисов върна на Мерджанов за кворума: Прав е, от Брюксел трудно се управлява

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пропусна да отговори на новата водеща фигура в БСП Атанас Мерджанов относно това кой как командва парл...

Според заместник-председателя на Народното събрание Алиосман Имамов сегашният парламент технически може да продължи да работи само още един месец.

От началото на парламентарната седмица – 25 юни, сряда, Народното събрание трябва да гласува оставката на лидера на БСП Сергей Станишев като народен представител. Причината – Станишев иска да заеме място в Европейския парламент. Според професор Георги Близнашки, който преподава конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, червеният лидер не може да стъпи в Европейския парламент, докато нашият парламент не го освободи в пленарна зала. Причината се крие в решението на Конституционния съд за депутатския статут на Делян Пеевски. То отменя всякакви разпоредби на Изборния кодекс, на които се позоваваха Мая Манолова и Михаил Миков за автоматично освобождаване на Станишев от Народното събрание.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика