ПП-ДБ атакува пред ВАС решението на ЦИК за машинното гласуване (ВИДЕО)

12073
ПП-ДБ атакува пред ВАС решението на ЦИК за машинното гласуване (ВИДЕО)
Снимка: Скрийншот/Facebook: Продължаваме Промяната

"Продължаваме промяната - Демократична България" обяви, че ще атакува пред Върховния административен съд (ВАС) решението на ЦИК за отмяна на машинното гласуване за местните избори, които трябва да се проведат в неделя (29 откомври). Това обявиха от обединението на брифинг пред сградата на парламента.

По-рано днес на свое извънредно заседание Централната избирателна комисия реши местният вот на 29 октомври да бъде извършен единствено с хартиени бюлетини. Причината - машините не са сертифицирани от Министерството на електронното управление, затова няма как да се гласува с тях. Отговорът на ведомството четете тук. Скандалът започна с твърдението на четири парламентарно представени партии, че според доклад на ДАНС зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнев е "свалил кодовете" на машините.

Коментарът на ПП-ДБ

"Решението на ЦИК е посегателство върху провеждането на честни и демократични избори", заяви депутатът Васил Пандов.

По думите му ЦИК не са изчакали Министерството на електронното управление да се произнесе със своето решение за сертифициране на машините. "Това ни дава основание ние да обжалваме пред ВАС решението на ЦИК, като вярваме, че закоността ще възтържествува и конституционните права на българските граждани ще бъдат съблюдавани", обяви Пандов. Още: Обрат: Държавата сертифицира машините за гласуване

"Изборният процес стана жертва"

Не може цялата държава и изборния процес да стане жертва на една шпиц команда, която да започне с един измислен доклад за ДАНС, после продължи с цирка в  парламента и накрая завърши с това ЦИК да вземе своето решението близо 24 часа преди крайния срок. Призовавам хората от ЦИК - ако усетите натиск, ако някой ви е натискал, имате още време да покажете, че сте институцията, която може да вземе правилното решение. 
ДАНС е инструмент на дълбоката държавата. 30 години България не може да излезе от това задкулисие. Българите трябва да излязат в неделя над 70 % да гласуват, както поляците. За да може всякакви злоупотреби в изборния процес да бъдат нищожни. Излезте да гласуватеПП-ДБ атакува пред ВАС решението на ЦИК за машинното гласуване. Това стана ясно на извънреден брифинг на обединението пред сградата на Народното събрание.

"Не може цялата държава и изборния процес да стане жертва на една шпиц команда, която да започне с един измислен доклад за ДАНС, после продължи с цирка в парламента и накрая завърши с това ЦИК да вземе своето решението близо 24 часа преди крайния срок. Призовавам хората от ЦИК - ако усетите натиск, ако някой ви е натискал, имате още време да покажете, че сте институцията, която може да вземе правилното решение", заяви от своя страна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"ДАНС е инструмент на дълбоката държавата. 30 години България не може да излезе от това задкулисие. Българите трябва да излязат в неделя над 70 % да гласуват, както поляците. За да може всякакви злоупотреби в изборния процес да бъдат нищожни. Излезте да гласувате", призова още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика