Разцепление при Реформаторите - Лукарски иска от Атанасов да мълчи

19006
Разцепление при Реформаторите - Лукарски иска от Атанасов да мълчи
Снимка: БГНЕС

Г-н Атанасов може да е недоволен от някои лични назначения, но и аз може да съм бил недоволен от назначението на зам.-министърът на вътрешните работи, по начина, по който Атанасов го извърши. Мълчах си тогава, съветвам сега Атанасов да си мълчи. Това заяви пред журналисти министърът на икономика Божидар Лукарски, предаде БГНЕС.

Запитан дали Реформаторският блок преяжда с власт, Лукарски заяви, че това не са думи на Атанас Атанасов от Реформаторския блок, а са на Мая Манолова. Беше му припомнено, че са и думи на Георги Първанов. "Първанов не ни е партньор. Той си подаде оставка от АБВ и това е", каза той.

По повод на това, че излезе информация, че новоназначените членове на КЗП са партийци от СДС, Лукарски, отвърна, че те не са политически лица. Министерският съвет одобри нов състав на Комисията за защита на потребителите. Димитър Маргаритов Йотов стана председател, а Константин Арабаджиев и Константин Райков бяха назначени за нейни членове. Поводът за смяна на ръководството е изтичането на мандата на състава й. Двамата новоизбрани членове на КЗП са от ръководството на СДС, чийто лидер е министърът на икономиката Божидар Лукарски. Министърът на икономиката е вносител на предложението в Министерския съвет за новия състав на Комисията за защита на потребителите.

Божидар Лукарски цитира Закона за конфликт на интереси, който гласял, че в едноседмичен срок от назначаването политическите лица могат да си подадат оставката и в едномесечен срок от назначаването им трябва да бъдат вписани. "Към момента лицата, преди да бъдат назначени, вече са си подали оставката и не са членове на СДС. Всички изисквания на закона са изпълнени. За мандатните длъжности няма как да се проведе конкурс. Ако аз проведа конкурс, а МС не го одобри, какво става, нямаме КЗП", каза Лукарски.

Той продължи да твърди, че членовете на КЗП, които са били от СДС не са партийни назначения и е преценил, че те отговарят на изискванията.

Борисов доволен от предложението на Кунева за шеф на ДАНС

Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за председател на ДАНС от името на Реформаторския блок. Това каза пред журналисти ми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика