Атанас Атансов: ДПС изнудва с етническия мир

13930
Атанас Атансов: ДПС изнудва с етническия мир
Снимка: БГНЕС

В политиката не сме се събрали, за да се засягаме. Има различни начини да се постигат цели. Така о.з. генерал Атанас Атанасов коментира думите на премиера Бойко Борисов от сряда (11 март) за модела „КОЙ” и как Реформаторите и протесторите не го защитили.

Аз бях този, който каза по време на речта на Борисов, че Реформаторите бяхме на улицата. Кой е осигурявал хора и водил автобуси, не знам – аз бях на улицата, за да изразя гражданската си позиция, подчерта о.з. генерал Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Няма етническа карта - има мафиотска карта

"Голяма част от мюсюлманите виждат истинското лице на ДПС, изпитват на собствен гръб федоализма и мафиотските зависимости", заяви лидер...

Атанасов хвърли бомбата с отговор на неудобен въпрос – защо Реформаторите уреждат с места в администрацията на свои хора. Аз отговор нямам, ще трябва пред парламентарната група г-жа Кунева и г-н Лукарски да отговорят. Попитайте Кунева и Лукарски. В моята лехичка съм си свършил работата – нов Закон за МВР, който върна конкурсното начало при растежа в йерархията, подчерта депутатът и член на ДСБ, хвърляйки товара към Движение България на гражданите и СДС.

Тъмносиният политик коментира и думите на Мустафа Карадайъ, че Радан Кънев е „фашизоид”. Според Атанасов всичко е свързано с обръчите на фирми около Ахмед Доган. Политическото представителство на ДПС в парламента има задача – там се нагнетява изкуствен страх от етническо напрежение, за да може съответните фирми да разграбват определени порции от икономиката. Да дадем сигнали за престъпления на тези фирми – на кого да ги дадем, на тяхната (бел. ред. – на ДПС) прокуратура, възмути се Атанасов. Той е убеден, че към този момент етническото напрежение е легенда.

Може би Бойко Борисов като премиер има повече информация по въпроса, но аз като гражданин, като част от Реформаторския блок, съм против да плащаме „данък корупция” заради етническото напрежение. Ние работим, бавно и трудно премахваме модела „КОЙ”. Развинтихме две гайки – Лазаров и Писанчев, посочи Атанасов. Той защити Борисов – някой му бил обяснил нещата за етническото напрежение различно и той имал различна тактика, макар че целите му били еднакви с Реформаторите. Борисов предпочита лошия мир, за да постигне целта си – по това се различваме Реформаторите с него, каза Атанасов.

За „данък корупция” Атанасов заяви, че това не е „десятък”, а много повече. И изброи ролите в ДПС за защита на обръчите – Местан трябвало да разплава етническото напрежение, но не се справял, а Карадайъ бил оръжие директно на Сараите и сега помагал на лидера си.

Има граница, след която политическото представителство се оказва непредставително и се появяват лудите глави

С тези думи от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан отправи предупреждение към политическото говорене на "Патриотичния ф...

Според Атанас Атанасов с изразни средства, каквито Валери Симеонов използва, „се вдига топката на ДПС”. Тезата на г- Симеонов е вярна – чрез капсулиране на ромските общности ДПС си осигурява гласове. Колеги от „Патриотичния фронт” – не използвайте тежки изрази, защото така само помагате на ДПС, призова Атанасов. И подчерта – законът не се прилага справедливо към всички, а за да стане това, трябва да се сменят хората. Механизмът, при който се разполагат удобни хора на ДПС на възлови места, доведе до това положение. Заслуга за проблемите в сектор „Сигурност” има и Сергей Станишев, който го предаде, за да задържи властта – сега отвинтихме две гайки, последваха писъци и крясъци за етническия мир – няма да стане, заяви Атанасов.

Ако ние бяхме направили огранизация като ДПС, и досега Иван Костов щеше да управлява. От различните партии бяха прибрани „крумпета” като Христо Бисеров, за да обслужват фирмите от обръчи, завърши Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика