Сидеров пак иска от Плевнелиев да свика Консултативния съвет

33676
Сидеров пак иска от Плевнелиев да свика Консултативния съвет
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров за пореден път призова президента Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради "бежанския проблем".

„Пледирам президентът Плевнелиев да свика Консултативен съвет. Да не се притеснява от моите въпроси, няма да го питам по въпроси за именията и имотите му, ще го питам само за бежанците и опасността за националната сигурност", заяви Сидеров пред БНР. Той уточни, че партията има данни за това, че се плаща за прекарване на нелегални имигранти.

Плевнелиев: Не ме е страх от Сидеров

Не е работата на един президент да коментира личните изказвания на един народен представител, но е работа на президента да слуша народа...

Сидеров напомни, че от партията му предложиха да се затвори границата между България и Турция. „За бежанец има формулировка по Женевската конвенция и за бежанец се признава човек, който е преследван по политически, социални или расови причини. И това трябва да се докаже. Това не се отнася за въпросните пришълци. Те са неидентифицирани, ние не знаем какви са", каза още Сидеров по въпроса за бежанската вълна у нас.

Вотът на недоверие

Още преди гласуването на втория вот на недоверие към кабинета Орешарски, Сидеров каза, че ще даде глас "въздържал се".

Лидерът на Атака увери, че и двата вота не са били достатъчно аргументирани, нито са съобразени с основния дневен ред на обществото. Той каза още, че в страната има много по-важни въпроси, които могат да бъдат разгледани, но „трите останали партии в парламента са единни в отхвърлянето на тези по-важни теми". Той даде пример с проекторешението на партията му за мораториум за продажбата на земя за чужденци, пише Стандарт Нюз.

Не се плашете, г-н президент, свикайте КСНС, призова Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров блесна с ново смело изказване от трибуната на парламента, адресирано към президента Росен Плевнелиев. ...

„Това, което внесе ГЕРБ го приемам като демагогия, защото по време на тяхното управление замразиха заплати и пенсии, обяснявайки, че правят магистрали. Инфраструктурата е много важен въпрос, но там няма стратегия", каза Сидеров и изтъкна, че освен магистралите, пътищата между отделните селища, също са важни, защото са в окаяно състояние. „В икономиката също не се води този диалог, който бих искал да чуя", добави още той.

Попитан дали Атака ще внесе вот на недоверие подобно на колегите си от ГЕРБ, Сидеров отговори, че партията няма необходимите 48 гласа за такава процедура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика