Тома Биков: Президентът Румен Радев да вземе отношение по прекратения договор за наем на в. "Труд“

5146
Тома Биков: Президентът Румен Радев да вземе отношение по прекратения договор за наем на в. "Труд“
Снимка: БГНЕС

Вчера (12 август) стана ясно, че министърът на културата Велислав Минеков е прекратил договора за наем на в. Труд. Медията се помещава в сграда собственост на Министерството на културата, след като е спечелила конкурс, по време на който е предложила най-висока цена, за да наеме помещението. Поводът за решението на служебния министър на културата да прекрати договора на вестника от понеделник (16 август), е забавяне на плащане на наем за два месеца.

По този повод от партия ГЕРБ заявиха, че настояват Румен Радев да вземе публична позиция по отношение на действията на министър Минеков. 

Минеков вади "Труд" от сградата на редакцията

Вестник "Труд" трябва да освободи помещенията в сградата на Министерството на културата, в която се помещава редакцията им. Това се слу...

"Подчертаваме, че това се случва във времена на икономически трудности, когато частните медии и изобщо бизнесът са вложили всичките си усилия в името на оцеляването си. Наред с това са предприети и действия срещу собственика на медията. Действията на министър Минеков срещу определена медия, с чиито позиции не е съгласен, не са прецедент. През последните два месеца той си позволи да атакува директно и системно публичната телевизия и дори се опита да се намеси в програмната й политика“, допълни още Тома Биков.

Според Тома Биков, ако президентът Румен Радев не реагира адекватно, ГЕРБ ще счита, че неговият служебен министър, изпълнява поръчка за унищожаване на всеки журналистически глас, който не е съгласен с водената от служебното правителство политика.

Зa нoвинaтa cъoбщи в.Труд; в caйтa cи пoд фoрмaтa нa кoмeнтaр нa глaвния рeдaктoр Пeтьo Блъcкoв.

"Пoлзвaйки фoрмaлнo клaузи oт нaeмния ни дoгoвoр, Минeкoв изпрaти пиcмo, в кoeтo цитирa зaпoвeд зa oпрaзвaнe нa пoмeщeниятa в cгрaдa нa Миниcтeрcтвo нa културaтa, кoитo пoлзвaмe нa ocнoвaниe нa дoгoвoри зa нaeм, cключeни cлeд зaкoннo прoвeдeни и cпeчeлeни кoнкурcи зa нaeмaнe oт вeдoмcтвoтo", кoмeнтирa Блъcкoв в caйтa нa издaниeтo cи

Велислав Минеков: Има телевизии, които се хранят от всички министерства, министри си купуват тишина

„Законът за радиото и телевизията трябва да бъде премислен. Той е не само остарял, но и вреден. Очакваме парламент и да започнат ...

"Вoйнaтa нa миниcтър Минeкoв, кoятo тoй вoди oщe oт първитe cи миниcтeрcки дни, cтигнa дo бeзпрeцeдeнтни дeйcтвия. Пoлзвaйки фoрмaлнo клaузи oт нaeмния ни дoгoвoр, Минeкoв изпрaти пиcмo, в кoeтo цитирa зaпoвeд зa oпрaзвaнe нa пoмeщeниятa в cгрaдa нa Миниcтeрcтвo нa културaтa, кoитo пoлзвaмe нa ocнoвaниe нa дoгoвoри зa нaeм, cключeни cлeд зaкoннo прoвeдeни и cпeчeлeни кoнкурcи зa нaeмaнe oт вeдoмcтвoтo. Минeкoв ми e яceн. Нo въпрocът ми e към прeзидeнтa Рaдeв - тoвa ли e нaчинът зa рaзпрaвa cъc cвoбoдни и нeзaвиcими мeдии, кoйтo e възприeт oт cлужeбния кaбинeт и в чacтнocт oт cлужeбния миниcтър нa културaтa? Прeзидeнт Рaдeв, иcкaтe c тaзи нeлeпицa ли дa ocтaнeтe във врeмeтo?", нaпиca oщe Пeтьo Блъcкoв в caйтa нa "Труд".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com