Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Величие на гърба на хазната": Фирми на Ивелин Михайлов с огромни задължения към НАП

11 юни 2024, 12:15 часа • 12443 прочитания

Партия "Величие" е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места. Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни.

Един от лидерите на "Величие" е бизнесменът и изпълнителен директор на спорния проект "Исторически парк" Ивелин Михайлов. Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител. Още: В името на стабилността: Първият мандат на ГЕРБ да вземе Ивелин Михайлов

"Величие на гърба на хазната"

Любопитни данни за фирмите на Михайлов публикува в социалните мрежи разследващият сайт BIRD. Според тях той има натрупани задължения към НАП за почти 650 хил. лв.

"Близо 650 хиляди лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми свързани с  Ивелин Михайлов, който стои и зад  "Исторически парк", и е шеф на фирмата "ВЕЛИЧИЕ" АД", пишат от BIRD. Още: „Величие“: „За“ НАТО и ЕС, неутралитет за Украйна

От сайта съобщават още, че шест от фирмите, дължащи общо 306 хил. лв., са собственост на Михайлов или е съдружник в тях. В други четири фирми, дължащи 343 хил. лв., той е бил собственик или съдружник до неотдавна. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес