"Възраждане" с предложения за по-добра бизнес среда

2545
"Възраждане" с предложения за по-добра бизнес среда
Снимка: iStock/Guliver

Бизнесът в България е подложен на изпитание. Ние от Възраждане смятаме, че не може да има богати работници, ако бизнесът е рекетиран, притискан, изсмукван от държавата и неадекватно подпомаган в условия на криза, каквато създаде COVID 19.

Необходимо е държавата да остави бизнеса да работи, като единствено може да го подпомага. Няма път само с леви и само с десни завои. Вярваме, че благата трябва да се разпределят справедливо и в момент на катаклизъм „спасителната мрежа“ трябва да се разпъва за всеки български гражданин.

Силният бизнес е важен за всеки един от нас - от предприемача, през мениджъра до обикновения работник, защото той ще позволи и адекватни социални мерки.

Във връзка с това Възраждане предлага 10 стъпки за създаването на по-добра бизнес среда, пишат в обръщение до медиите от партията.

Ето какви са те:

Костадинов: Внесохме подписи за самостоятелно участие в изборите на Възраждане

"Днес на обяд внесохме 3385 подписа в ЦИК за регистрацията на Възраждане за самостоятелно участие в изборите. До онзи ден бях прочел п...

1. Стратегия за постигане на положителен търговски баланс. България губи по 500 млн. лева на месец от негативен търговски баланс, което може да се промени при подкрепа на държавата на ключови български производители в определени сектори.

2. Създаване на фонд за ежегодни инвестиции в започващи (startup) компании. България може да се превърне в Център за развитие на информационните технологии на Балканите, а държавата в "Ангелски" инвеститор за предприемачите в сектора.

3. Повече свобода при инвестиране на средствата от пенсионните фондове. Сегашната възвръщаемост от допълнителното пенсионно осигуряване е едва няколко процента. Необходимо е да се позволи инвестирането в алтернативни фондове и повече свобода при управлението на тези средства, за да се постигнат поне 10% възвръщаемост.

4. Пълна дигитализация на държавните институции. Свързването на всички бази данни на държавните институции и изграждането на държавен електронен портал, ще оптимизира взаимодействието на бизнеса с държавата.

5. Инвестиционен план за увеличаване на капитала на държавата. Държавата ежегодно разполага с бюджет от над 30 млрд. лева, но всичко се изразходва. Необходимо е част от средствата (3%) да се управляват като инвестиционен фонд.

"Възраждане" с позиция за спортната зала в Стара Загора

"През настоящата седмица като топ тема в публичното пространство се очерта наличието на конфликт на интереси при конкурса за проектиран...

6. Свързване на чуждите фондови борси с Българската фондова борса. Това ще позволи на чужди инвеститори бързо и лесно да инвестират в акции на български компании част от БФБ.

7. Закон за личния фалит. Това ще позволи на предприемачите след неуспешен опит за бизнес да започват отначало по-бързо и лесно.

8. Премахване на Наредба Н-18. Тази наредба е пример за свръхбюрокрация без особени ползи, но с изключителни вреди за малкия и среден бизнес.

9. Облекчено законодателство и по-малка данъчна тежест за малкия бизнес. Държавата трябва да осигури бързи и лесно процедури за стартиране на нов бизнес, при минимални данъци за първата една година.

10. Свободен пазар за продукцията на малките селскостопански производители. Малките производители трябва да могат да продават свободно продукцията си без прекупвачи и без почти никакви регулации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Имало ли е натиск в Агенция "Митници"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика