X
 
 

Мажоретки показаха завидни умения на фестивал в Русе

5429 0
Мажоретки показаха завидни умения на фестивал в Русе
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
На 20 и 21 април в Русе се проведе III Международен младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм&Марш“ . Участваха 450 мажоретки, включени в 28 състава от:  Разград, Плевен, Кнежа, София, Казичене, Шумен, Правец, Бургас, Добрич и гости от Румъния.

През първия ден мажоретките дефилираха по ул. „Александровска“, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала. Заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков и директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова приветстваха и пожелаха успех на мажоретките

Студенти и социални работници от Русе овладяват жестомимичния език

На 18 и 19 април 2019 г., в РУ „Ангел Кънчев“ се проведе обучителен модул „Да общуваме без бариери (усвояване на осно...

На 21 април, от 11 часа, на прекрасния празник на възраждащата се природа – Цветница, „Русе - Ритъм&Марш“ продължи с представяне на художествени мажоретни композиции на импровизирана сцена, като бе обособено и място със столове за зрителите на площада пред Търговски комплекс „Дунав“. Участваха и две младежки гвардейски духови формации.

Богатата заключителна програма и завидният ентусиазъм и майсторство на младите хора предизвика бурните аплодисменти на публиката. По-късно на тържествена церемония инж. Димитър Наков, Пламен Нунев, Ирена Петрова и директорът на Младежки дом - Русе Красимира Николаева връчиха грамоти и награди на всички състави.

Организатори на прекрасния фестивал са Община Русе и Общински младежки дом - Русе.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители