Още едно тяло на бежанец е открито в българския участък на Дунав

813
Още едно тяло на бежанец е открито в българския участък на Дунав
Снимка: БГНЕС

Още едно тяло на бежанец е открито в българския участък на Дунав. То е намерено в района на остров Добрина, където бяха намерени телата на мъж и момче от група нелегални мигранти от Ирак.

По първоначални данни на каналджиите са платени по 10 000 долара за възрастен и 7 000 долара за дете още в Турция. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Инцидентът е станал през нощта на 8-и срещу 9-и септември. Сигналът е подаден от рибар, който чул от остров Добрина силни викове на хора. На самия остров са открити четирима души, които са говорили на арабски език. Изпратени са сили на "Гранична полиция", които са установили две жени и двама мъже - граждани на Ирак, които не са имали никакви документи за самоличност.

"Хората са се опитали с жестове да обяснят, че във водата има паднали други, като с пръсти са показали четири, показали са, че ръстът е нисък, от което нашите служители са стигнали до извода, че може би става дума за деца. По този случай работим като незаконна миграция, но сме предприели всички действия да издирим евентуално такива изчезнали лица. Има открито тяло на едно дете, на около 23 километра от мястото на този остров, надолу по течението, а следобед в 15.30 часа има открито тяло на мъж, който по описания, дадени от задържаните при нас лица, отговарят на техните близки. От тук нататък за нас случаят от незаконно преминаване през границата се преквалифицира като причиняване на смърт по непредпазливост. Това каза комисар Димитър Чорбаджиев. Той е потърсил съдействие и от граничните полицаи в Румъния", обясни 

Река Дунав взе трета жертва само за месец край Русе

Трета жертва само за месец взе река Дунав при Русе. Вчера следобед във водите е изчезнал млад мъж, тялото му продължава да се издирва, ...

Иракчаните са били общо 10 и са използвали каналджии да преминат България и Румъния, за да достигнат до Германия, която била крайна цел.

Според граничните полицаи вероятната причина за потъването на металната лодка, в която са били натоварени мигрантите, е неправилно разпределение на тежестта. Този участък на Дунав не е подходящ за преминаване, тъй като румънският бряг е силно заблатен и е почти невъзможно да се излезе от него без специализиран транспорт.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура - Монтана и има образувани досъдебни производства.

Издирването на телата на останали четирима иракчани продължава, както и търсенето на потъналата лодка, която е част от доказателствата по разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе