Домашно кино на терасата

13897
Домашно кино на терасата
Снимка: Samsung

От десетилетия технологичният титан Samsung жъне успехи от дългогодишните си инвестиции в изследвания и разработка на потребителска електроника. Интересен пример за това са гамата "лайфстайл" телевизори на компанията, която включва моделите The Terrace, The Frame, The Serif, The Sero, както и прожекционния апарат The Premiere. Те са впечатляваща колекция от отлично разработена комбинация от дизайн и функционалност и са предназначени за различни предпочитания и нужди. Добрият избор се допълва и от гамата телевизори Neo QLED, които съчетават атрактивен дизайн с най-усъвършенстваната екранна технология на Samsung.

Конкретно с The Terrace, Samsung представя на нашето внимание един чудесен 4K QLED телевизор от висок клас, който е достъпен в размери с 55-, 65- и 75-инчов екран и, освен всичко друго, е създаден с цел външно монтиране. Това е телевизор, който можем да поставим на нашата тераса, веранда, барбекю, лятна кухня, зимна градина, градински кът, басейн и т.н., на всяко място, на което бихме седнали на открито, за да вечеряме, да гледаме филм или мач, или да изпием някое питие с приятели.

Като дизайн The Terrace напомня, да речем, на The Frame – заради елегантния дизайн и тънките рамки. Т.е. той има изчистен и спретнат изглед, но с лек допълнителен габарит заради добре изолираната и защитена конструкция. The Terrace разполага с рейтинг IP55, което означава, че е защитен от проникване на прах и не се плаши от напръскване и лек до умерен дъжд. Без това да е насърчаване за експерименти, има сведения, че моделът без проблем издържа на инцидентни пръски от градински маркуч, което говори много както за качествата на телевизора, така и за контекста, в който най-често е поставен.

Телевизорът има впечатляваща устойчивост на метеорологични условия от всякакъв вид. Създаден е, за да издържа на температури от -30 до 50 градуса, т.е. на теория може да бъде оставен целогодишно навън, особено що се отнася до климата у нас. На практика обаче е добра идея да използваме грижливо включеното в комплекта непромокаемо покривало за телевизора, което дори включва джобче за също така непромокаемото дистанционно.

The Terrace се справя умело и с друг сериозен проблем за дисплеите на дневна светлина - нежеланите отражения. Това става благодарение на антирефлексното покритие на екрана, нивото на върхова яркост от над 2000 нита и технологията Adaptive Picture, която активно адаптира яркостта според околната среда.

Ако изключим "външния" аспект, телевизорът предлага всичко, което можем да очакваме и от един добър "вътрешен" телевизор на Samsung, като отлична изработка, вградена Smart TV функционалност, интелигентно 4K мащабиране, HDR10+ видео и пълен комплект портове, включително 3x HDMI, USB и eARC. Звученето на вградената 20W аудио система е адекватно в повечето случаи, със звук, оптимизиран за открити пространства. Ако обаче наистина искате да "запълните" простора със звук можете да си закупите отделно чудесния 210-ватов Terrace Soundbar. Озвучителното тяло може да бъде окачено на стената или директно към телевизора.

Всъщност с The Terrace Samsung прави революция на пазара за екстериорни телевизори. Той е далеч от най-евтиния "външен" модел, но е единственият, който предлага безкомпромисно качество на изображението и звука. Той е и единственото предложение от водещ технологичен бранд. Иначе казано, с комбинацията от качества на The Terrace Samsung на практика създава нов продуктов клас при телевизорите.

Освен всичко друго The Terrace сякаш е създаден за българския климат, начин на живот и народопсихология. Какво може да бъде по-добро от един телевизор от висок клас, който можем да гледаме, докато пием кафе или вечеряме на терасата?

Автор: Начо Стригулев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com